Vil du gerne i gang med et større håndværkerprojekt, men har du svært ved at se, hvor du skal få pengene fra til det? At købe tingene på faktura er en løsning, du kan benytte dig af, hvis du har afskrevet andre og billigere alternativer.

Her kan du læse mere om, hvorfor det kan være en god idé at foretage kreditkøb. Muligheden for at købe ting på kredit er som regel tilgængelig, uanset om det drejer sig om byggematerialer, tøj eller møbler.

Hvorfor?

Et håndværkerprojekt kan være rigtig dyrt, og det er langt fra alle, der har et par tusinde danske kroner liggende under hovedpuden, som de kan gå ud og bruge på det. Og derfor er der også rigtig mange, der vælger afbetaling eller en anden form for kredit, når de gør det.

Byggematerialer, løn til byggearbejderne og eventuelt nyt inventar til huset. Det er alt sammen ting, der hurtigt kan komme til at koste en masse penge.

Hvis du ikke lige har råd til at kunne betale det fulde beløb for et håndværkerprojekt, men blot kan betale noget af det, så er der ingen grund til at vente. Det er træls at stå med en del af sit hjem, som egentlig har brug for at blive fikset.

Overvej derfor, om et håndværkerprojekt med finansieringshjælp ikke er noget for dig.

Fordele

Den store fordel ved at finansiere et håndværkerprojekt på føromtalte måde er selvfølgelig, at du har mulighed for at dele udgifterne op i flere bidder.

Hvis du skal ud og købe materialer og betale løn til byggearbejderne, så skal du afholde en masse udgifter på en gang. Det er der ikke mange der kan, uden at det slår deres økonomi i stykker.

Med kredit kan du i stedet dele alle de udgifter udover et par måneder og måske endda et par år, alt afhængig af hvor stor projektet er, og hvor gode dine betingelser er for afbetaling.

Ved brug af kreditkøb behøver du samtidig heller ikke at vente på, at du har sparet alle pengene op selv til at kunne betale for projektet. I stedet kan du bare gå i gang lige med det samme og bekymre dig om udgifterne senere hen.

Ulempen

Den eneste ulempe ved at finansiere et håndværkerprojekt gennem afbetaling er, at lånet selvfølgelig skal betales tilbage på et tidspunkt. Pengene skal stadig betales, og hvis du er lidt uheldig, så kan det endda godt ende ud i, at det kommer til at koste mere i sidste ende, end hvis du blot havde betalt med det samme.

Alt det skal du være klar over og parat til, før du går i gang. Det er derfor altid en god idé at forstå betingelserne for sit kreditkøb ordentligt, før man foretager sig yderligere. På den måde venter der sig ikke så mange grimme oplevelser med det.

Så længe du tager dig nogle forholdsregler og er klar over ulempen ved at handle på kredit, så er der ikke noget i vejen for at gøre det.