De fleste kender desværre nok det med, at de lige pludselig en dag står med en mobil, der ikke rigtig fungerer mere. Men de har ikke pengene til at købe en ny mobil. Hvad gør de så? Hvis du ikke kender til afbetaling, er denne mulighed faktisk helt oplagt at bruge her. Du kan nemlig købe en mobil på afbetaling, hvilket vil sige, at du deler betalingen op i mindre bidder. Så hvis du ikke har alle pengene nu og her til en helt ny mobil, kan afbetaling være muligheden for dig.

Kan man købe en mobil på afbetaling?

Som med så mange andre ting, er det selvfølgelig muligt at købe en mobil på afbetaling. Faktisk er mobiler en af de ting, der bliver købt mest på afbetaling, da det ofte er en ret dyr udgift, som de færreste har råd til at betale kontant uden at vælte budgettet totalt. Derfor er der rigtig mange, der vælger at købe mobiler på afbetaling. Så du skal ikke være bange for, at du lige pludselig ikke har mulighed for at købe en ny mobil på afbetaling, hvis du står og mangler en.

Hvor kan man købe en mobil på afbetaling?

Hvis du leder efter en lang og samlet liste, hvor du kan finde ud af, hvor du kan købe en mobil på afbetaling, må vi desværre skuffe dig. Mulighederne er så mange, da flere og flere virksomheder, store som små, begynder at tilbyde dette. Du kan for eksempel købe din mobil på afbetaling hos Elgiganten eller Power. Men dette er blot to ud af rigtig mange.

køb mobil på afbetaling

Når du køber en ny mobil på afbetaling, og især hvis det er ved teleselskaber, skal du være opmærksom på, om du vælger med eller uden abonnement. Ved mange teleselskaber er der nemlig et krav, at du skal have et abonnement med, hvorimod hvis du vælger for eksempel Elgiganten kan du købe en mobil på afbetaling uden abonnement. Mange af disse forhandlere, som ikke er teleselskaber, tilbyder også, at du kan købe en mobil på afbetaling uden udbetaling. Hvis du er heldig, kan det være, at du kan finde en mobiltelefon på tilbud, som du afbetale på, hvilket betyder, at du hurtigere kan få den betalt af. Ellers kan du altid vælge en billig mobil på afbetaling – der er nemlig ingen, der siger, at det skal være den nyeste model, du skal afbetale på. Om det er en dyr eller billig mobiltelefon, du vælger, er dog selvfølgelig helt op til dig.

Så der er altså mange steder, hvor du kan købe en mobiltelefon på afbetaling. Så det handler mest for dig om at vælge den mobil og den virksomhed, du helst vil handle hos.

Her er nogle af de nyeste modeller du kan købe på afbetaling:

Hvor kan man købe en mobil på afbetaling, når man er i RKI?

Hvis du gerne vil vide mere om, du kan købe en mobil på afbetaling trods RKI, så synes vi, at du skal læse med her. Vi kan dog desværre ikke give dig et endegyldigt svar på, hvor du kan købe en mobil på afbetaling, hvis du er med i RKI – dette er nemlig op til den enkelte virksomhed at vurdere. Og grunden til dette får du lige her.

RKI er jo et privat firma, som holder et register over de mennesker, der har problemer med at betale lån og regninger tilbage. RKI sælger så deres viden og dette register til for eksempel butikker, banker og endda offentlige myndigheder. Disse virksomheder og myndigheder bruger dette register til at vurdere potentielle kunder og deres kredit. Hvis du skal være så uheldig at være havnet i RKI, kan du kun slippe ud af det ved at betale, det du skylder. Så der er desværre ikke nogen genveje her, du kan tage.

mobil på afbetaling trods

Når du står i RKI, gør det altså det umuligt for dig at optage nyt gæld. Dette betyder, at hvis du køber en mobil på afbetaling, tæller det også som gæld, da du betaler beløbet af til virksomheden. Når du opretter en betalingsaftale med virksomheden, der sælger mobilen, er der en stor chance for, at du skal oplyse dit CPR-nummer, og dette er netop fordi, at de så kan tjekke, om du står i RKI eller ej.

Netop derfor er der altså en chance for, at du ikke kan få lov til at købe en ny mobiltelefon på afbetaling, når du står i RKI. Der er dog stadig en lille chance for, at du kan få lov. Hvis det er en billig mobil, du vælger at afbetale på, er der en mulighed for, at virksomheden vil anse det som et så lille beløb, at de godt tør tage chancen med at lade dig afbetale, da beløbet ikke har en overvejende indflydelse på din samlet gæld. Så der er altså en lille mulighed for, at du kan købe en mobil på afbetaling trods RKI. Dog er den ikke så stor, og det er som sagt op til den enkelte virksomhed at vurdere, om de vil gøre det eller ej.

Hvordan køber man en ny mobil på afbetaling?

Der er egentlig ikke forskel på, om du køber en mobil, en seng eller et tv på afbetaling. Fremgangsmåden er den samme. Derfor har vi lavet en lille liste, der viser hvordan du køber en mobil på afbetaling – og viser hvor let det egentlig er. Det du skal gøre er:

 • Find den mobil, som du vil have ved webshoppen.
 • Læg mobilen i kurven og gå til betaling.
 • Indtast dine personlige oplysninger, såsom dit navn, adresse og telefonnummer, og gå videre til betalingsmuligheder, hvor du skal vælge at købe på afbetaling. Dette foregår oftest igennem Klarna.
 • Hvis du bliver bedt om det, så skal du indtaste dit CPR-nummer.
 • Du får nu vist, eller du får mulighed for at vælge selv, hvor meget du vil afbetale og henover hvor mange måneder.
 • Til sidst godkender du så beløbet, og de vilkår der er.

Som du nok kan fornemme, er det altså ikke så svært og kompliceret at købe en mobil på afbetaling.

Inden du vælger at købe med afbetaling, vil vi dog altid anbefale dig at tjekke grundigt op på virksomheden, du køber hos. Det er nemlig altid en god idé at tjekke op på, om du kan købe en mobil på afbetaling uden renter. For hvis der er renter på, kan beløbet lige pludselig bliver meget højere sammenlignet med, hvis du betalte kontant. Det er op til hver enkelte virksomhed, om de kører med eller uden renter, derfor er det vigtigt at være opmærksom på.

Du kan også opleve, at virksomheden tilbyder, at du først skal betale det første beløb af afbetalingen op til 30 dage efter købet. Så hvis du står og mangler en ny mobil i starten af måneden, men faktisk ikke har pengene til det, kan du vælge at købe en mobil på faktura. Det betyder altså, at du først betaler en del af afbetalingsbeløbet, efter du har modtaget din vare. Hvis du gerne vil vide mere om betaling med faktura, kommer vi ind på det lige om lidt.

Når du køber en mobil på afbetaling, fungerer det i bund og grund jo som et lån. Du skylder altså virksomheden penge henover en bestemt tidsperiode, hvilket oftest strækker sig over 12 og 24 måneder.

Hvad er forskel på at købe en mobil på afbetaling og på faktura?

Som vi nævnte tidligere, har du mulighed for at købe en mobil på faktura fremfor på afbetaling. Vi vil her prøve at forklare, hvad forskellen på disse to er, og hvordan det helt præcist fungerer, hvis du vælger at købe på faktura.

I bund og grund er der faktisk ikke den store forskel på afbetaling og faktura, da du begge steder betaler hele beløbet i mindre bidder. Den helt store forskel der er på de to, er dog at med fakturakøb, betaler du som udgangspunkt først for din vare, når du har modtaget den. Og det er her, at du også har mulighed for først at betale den første del op til 30 dage efter købet. Hvis du køber flere varer og finder ud af, at nogle af dem ikke lige er dig, eller du ikke kan bruge dem alligevel, har du mulighed for at returnere dem. Og så bliver priserne for de varer, du returnerer fratrukket på din faktura, så du skal ikke være bange for at komme til at betale for noget, du ikke beholder. Det er dog faktisk også muligt at betale hele beløbet på én gang, når du køber med faktura – dette er ikke en mulighed med afbetaling.

Når du skal købe med faktura, er processen som sagt ret enkelt. Det du skal gøre er:

 • Først og fremmest skal du finde den mobil, du gerne vil have.
 • Læg mobilen i kurven og gå til betaling.
 • Indtast dine personlige oplysninger, og gå til betalingsmuligheder, hvor du skal vælge, at du gerne vil betale med faktura.
 • Du bliver bedt om at udfylde nogle oplysninger, som du så skal gøre for at få oprettet fakturaen.
 • Til sidst skal du godkende beløbet, og de vilkår der hører med til det.

Fordele og ulemper ved at købe en mobil på afbetaling

Som du nok har fået en idé om, er der faktisk en del fordele ved at købe en mobil på afbetaling. Derfor har vi samlet en række fordele, så du kan få et overskueligt og nemt overblik over dette. Fordelene ved at købe en mobil på afbetaling er:

 • Du slipper for at betale det fulde beløb på én gang. En ny mobil er ofte ikke billig, og det er derfor langt fra alle, der har plads i budgettet til det. Men når du vælger afbetaling, deler du betalingen op i små bidder, og kan højst sandsynligvis bedre betale dette hver måned.
 • Du kan afbetale i dit eget tempo. Det vil sige, at hvis du kan klare afbetalingen over 12 måneder, så gør du selvfølgelig det. Hvis du dog hellere foretrækker 24 måneder for at få det til at hænge bedre sammen, er det selvfølgelig det, du vælger.
 • Når du vælger en afbetalingsordning, kan du dermed også undgå at tegne et forbrugslån. Det er der faktisk mange, der overvejer, når de skal finde pengene til en ny mobil. Det er dog billigere at afbetale mobilen hos virksomheden, og derfor giver det klart bedst mening at vælge dette.

Så der er altså en masse fordele ved at købe en mobil på afbetaling. Det er derfor en løsning, du måske skal overveje, næste gang du skal have en ny mobil?

Vi kan dog ikke komme helt udenom, at der også er et par ulemper ved køb på afbetaling – og dette gælder jo for alle ting i livet, der er fordele og ulemper ved alt. Så for at gøre det mest fair over for dig, så du bedst kan vurdere, om afbetaling er en god mulighed for dig eller ej, vil vi komme ind på ulemperne ved det her:

 • Det kan være en dyr løsning at købe på afbetaling. Hvis du ikke er opmærksom på eventuelle renter og gebyrer, så kan din samlet pris for mobilen ende med at være meget højere end den kontante pris. Derfor er det rigtigt vigtigt, at du undersøger grundigt, hvor meget du skal betale i alt, når du vælger afbetaling. Hvis du gerne vil have en sund økonomi, skal du nemlig tænke langsigtet, så stil dig selv spørgsmål som for eksempel: Er afbetalingen den bedste løsning på den lange bane?
 • Når du vælger afbetaling, bliver du bundet. Hvis du betaler mobilen kontant, så skal du ikke tænke over betalingen udover den ene gang. Hvis du derimod vælger afbetaling, skal du være opmærksom på, at du altid skal huske at sætte penge til side hver måned for det. Så du binder dig altså i et vist antal måneder, hvor du så ikke har de penge til andre ting.

Gode råd, når du køber på afbetaling

Her til sidst vil vi egentlig gerne samle nogle gode råd, hvis du vælger at købe på afbetaling. Disse råd gælder generelt, når du vælger en afbetalingsløsning, og vi håber, at de kan hjælpe dig – og gøre dig rystet til at vælge afbetaling som en betalingsmulighed næste gang, du skal have en ny mobil.

 • Hvis du vælger afbetaling, så køb kun det, du har brug for. Du skal nemlig huske, at afbetaling er ligesom at optage nyt gæld. Der er derfor ingen grund til at optage unødvendig gæld for ting, du ikke rigtig har brug for. Især hvis der er renter eller gebyrer på, kan det hurtigt løbe op – også selvom lånene måske ikke er særlige store hver for sig.
 • Du skal betale lånet af så hurtigt, som du har mulighed for det. Renter og gebyrer er jo noget, du skal betale hver måned sammen med det faktiske beløb du skylder, så jo hurtigere du kan betale, jo mindre penge skal du bruge på renter og gebyrer.
 • Inden du vælger afbetaling, så overvej dine muligheder grundigt. Er det klogest for dig at vente og spare op? Er det afbetaling, der giver mest mening? Eller hvad med et fakturakøb? Der er jo efterhånden mange valgmuligheder, så overvej dem nøje.

Om du vælger at købe din mobil på afbetaling eller faktura, eller noget helt tredje, så håber vi, at du har fået en lidt bedre idé om afbetalingsverden, og har en god forståelse for, hvordan det fungerer nu. Så nu vil vi bare gerne ønske dig held og lykke med at finde din nye mobil – og købe den på afbetaling.