Har du forelsket dig hovedkulds i en lækker sofa? Eller er du bare ved at være godt træt af at kigge på møblerne i din stue eller et andet sted i dit hjem? Så kan du overveje at foretage køb af møbler på afbetaling.

Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, når man får lyst eller brug for at købe nye møbler. Heldigvis findes der i dag mange muligheder, når det kommer til betaling – og rigtig mange både fysiske butikker og webshops forstår godt, at du ikke nødvendigvis kan betale alt på én gang. Derfor har du mange steder mulighed for at køb møbler på afbetaling.

Det betyder, at du kan købe flotte nye møbler – og betale dem lidt ad gangen hen over en given periode eller når du har lyst.

Men hvordan fungerer det egentlig, hvis du gerne vil køb møbler på afbetaling? Og hvor kan det lade sig gøre?

Følg med her, hvor du får svar på spørgsmål som:

 • Kan man købe møbler på afbetaling uden renter?
 • Hvordan køber man møbler på afbetaling online?
 • Hvilke typer af møbler kan man købe på afbetaling?
 • Og kan man købe møbler på afbetaling trods RKI?

Køb møbler på afbetaling: Det skal du vide

Har du forelsket dig i nye møbler, eller er de gamle ved at være lidt triste at se på? Så er det værd at undersøge dine muligheder for køb møbler på afbetaling. På den måde behøver du nemlig ikke at vælte hele budgettet (eller give din bankmand grå hår), når du køber nye møbler.

Du kan betale lidt ad gangen hen over en periode, og på den måde behøver du ikke nødvendigvis at have alle pengene klar nu og her. Og derfor kan afbetaling af møbler være smart.

Men hvordan fungerer det egentlig med køb af møbler på afbetaling? Og kan det fx lade sig gøre at købe møbler på afbetaling uden renter?

Afbetaling af møbler – sådan foregår det

Det kan være en bekostelig affære at investere i nye møbler – specielt, hvis man gerne vil have nogle af en ordentlig kvalitet. Det er ikke altid det smarteste at købe møbler på afbetaling – men gør du dit forarbejde godt (og husker du at læse det med småt), kan du sagtens køb møbler på afbetaling på en måde, hvor du faktisk bare gøre det hele lidt smartere for dig selv.

Det første du skal gøre, er at undersøge, om det sted, hvor du gerne vil købe dine møbler, giver dig mulighed for afbetaling af møbler. Det er nemlig ikke alle steder, der gør det. Nogle steder laver de gerne en aftale med dig, hvor de deler regningen op – og andre steder har helt faste rammer for, hvordan man køber møbler på afbetaling.

Derfor skal du altid starte med at læse op på butikken politiker og regler, når det kommer til afbetaling. Nogle gange kan du måske hurtigt fornemme, om renterne bliver for dyre, og så kan det være klogt at kigge efter møbler på afbetaling et andet sted.

Andre steder er det at købe møbler på afbetaling helt lige til – og bare rolig, i dag er der rigtig mange, der køber på afbetaling. Specielt, når det måske er lidt større køb eller dyre møbler, der skal investeres i.

For at opsummere:

 1. Start med at undersøge butikkens holdning til køb af møbler på afbetaling. Har de allerede en fast rutine, eller skal du selv til at lave en aftale med dem først?
 2. Undersøg, hvor det er smartest for dig at købe, før du skriver under på en aftale.
 3. Husk altid at læse det med småt – og stil endelig butikken spørgsmål, hvis der er noget, du er i tvivl om. De kan garanteret også hjælpe dig med at finde den rigtige løsning til netop dig.

Herefter foregår betalingen i bidder eller til et aftalt tidspunkt. Hvis sofaen eksempelvis braser sammen en af de sidste dage på måneden, kan du fx lave en aftale om at betale næste måned, hvor du ved, du har penge på kontoen igen.

Nogle steder sender de girokort, mens du andre steder kan sætte betalingen op til at køre automatisk, hvis du vælger at betale dine møbler på afbetaling af lidt efter lidt.

Hvor meget betaler man ad gangen ved afbetaling af møbler?

Det er svært at give dig et konkret svar på hvor meget afbetaling af møbler, da det ofte kommer an på, hvad møbler koster. Et dyrt møbel kan enten tage længere tid at betale ud, eller også skal du hver måned betale et højere beløb.

I sidste ende kommer det an på den aftale, du skriver under på. Nogle steder har du selv mulighed for at vælge mellem forskellige løsninger, mens andre kører med en one size fits all-løsning på køb af møbler på afbetaling.

Uanset hvad vil det oftest være smartere at vælge køb møbler på afbetaling fremfor at tage et fordyrende lån et andet sted.

Kan man købe møbler på afbetaling uden renter?

Både ja og nej. Nogle steder har de helt faste samarbejdspartnere til at stå for afbetaling af møbler, og her vil du ofte kunne finansiere dine møbler helt rentefrit – og altså få møbler på afbetaling uden renter. Det betyder altså, at så længe du betaler dine afdrag til tiden, kommer du ikke til at betale ekstra, bare fordi du har valgt løsningen, der hedder køb møbler på afbetaling.

Det betyder, at du kan være med til at bestemme, hvordan du gerne vil betale for dine egne møbler. Ofte får du også mulighed for at vælge, over hvor lang en periode du gerne vil betale. Det er smart, fordi du selv kan vælge det, der matcher din økonomi bedst muligt.

Køb møbler på afbetaling uden renter kan fx være nødvendigt, hvis du:

 • Skal flytte på grund af job eller studie og får brug for nye møbler i dit nye hjem
 • Simpelthen bare er blevet træt af det, du har (det kender vi vist allesammen!)
  Skal flytte i hus fra fx en lejlighed, og derfor får brug for nye møbler
 • Står overfor en renovering af dit hjem og i den forbindelse får brug for nye møbler

Så ja: Du kan i mange forskellige møbelkæder og møbelbutikker køber møbler på afbetaling uden renter og gebyrer – husk dog altid at læse alt det med småt, før du skriver under eller vælger at køb møbler på afbetaling.

Hvordan køber man møbler på afbetaling online?

I dag kan du bestille stort set alt online – og det betyder, at du også kan købe møbler på afbetaling uden renter online.

Køb af møbler på nettet – sådan køber du møbler på afbetaling online:

 • Find den sofa, det spisebord eller de møbler, du gerne vil have.
 • Undersøg gerne forud for dit køb, om butikken tilbyder køb af møbler på afbetaling online.
 • Gå videre med dit køb – når du skal betale, kan du se dine muligheder. Her kan du ofte vælge betal med det samme og så kan du vælge at betale dine møbler på afbetaling online. Det kan fx være via Klarna, Santander eller noget helt tredje (der er mange muligheder i dag).
 • Gennemfør dit køb og følg de trin, webshoppen guider dig igennem.
 • Når du har gennemført dit “køb”, modtager du dine møbler, og herefter skal du simpelthen bare huske at betale dine afdrag til tiden – så simpelt kan det gøres!

Det er altså såre simpelt at købe møbler på afbetaling online og køb af møbler på nettet – og der er sjældent megen slinger i valsen. De mange forskellige netbutikker, der tilbyder netop afbetaling, har ofte et samarbejde med en tredjepart, der faktisk står for det praktiske.

Det betyder sådan set ikke noget for dig – og så længe du sørger for at betale dine afdrag til tiden, kan du med god samvittighed nyde dine nye møbler. For så er både butikken, din bankmand og din økonomi glade.

Hvor kan man købe møbler på afbetaling online?

Måske skulle spørgsmålet nærmere være: Hvor kan du ikke købe møbler på afbetaling online? For der er nemlig rigtig mange netbutikker, hvor du har mulighed for køb møbler på afbetaling.

Et godt råd er at se efter de større møbelbutikker og møbelkæder. Det er nemlig ofte dem, der har faste aftaler og derved nemmere kan give dig en fordelagtig aftale med 0% i renter og gebyrer.

Det betyder ikke, at det kun er de store, der tilbyder afbetaling – de har bare som regel lidt mere styr på stumperne. Og det betyder, at du med mere ro i maven kan købe dine møbler på afbetaling.

Sådan finder du netbutikker, hvor du kan købe møbler på afbetaling (uden renter):

 • Du kan altid vælge selv at søge lidt rundt på nettet for at finde de steder, det tilbyder køb af møbler på afbetaling. Her er det bare vigtigt, du sørger for at læse det med småt og bruger mavefornemmelsen (og fornuften) til at vælge det sted, der kan give dig den bedste aftale i forbindelse med afbetaling.
 • Du kan også altid besøge os her på siden, hvor vi har gjort det nemt og overskueligt for dig at se, hvilke netbutikker, der tilbyder dig at købe møbler på afbetaling online.

Hvilke typer af møbler kan man købe på afbetaling?

Vil du gerne købe møbler ny og udskyde betalingen? Intet problem – det kan du gøre i rigtig mange møbelforretninger.

Men hvad nu, hvis det er et helt sofaarrangement? Eller hvad nu hvis det er helt køkken, du skal ud at investere i? Kan du så også købe det på afbetaling?

Ja, det kan du. Hvis du handler et sted, der tilbyder afbetaling, er der stort set ikke loft for, hvilke typer af møbler, du kan købe på afbetaling. Og det gælder faktisk uanset, om det er et møbel til 200 eller 2000 kroner, du gerne vil købe på afbetaling.

Det betyder altså, at du kan købe stort set alle former for møbler på afbetaling, hvis du altså gør det et sted, der faktisk tilbyder dig netop afbetaling af møbler.

Vær dog opmærksomhed på renter og gebyrer – det kan nemlig hurtigt blive en dyr affære, hvis du investerer i et helt køkken, der kan tage tid at afbetale.

Er du i RKI, men vil du gerne købe møbler på afbetaling?

Hvis du er registeret i RKI, ved du sikkert allerede, at det kan gøre det svært at købe eksempelvis møbler på afbetaling. Men hvis du lige pludselig står og mangler fx et nyt spisebord eller ny sofa, uden at have det fulde beløb til betaling – hvad pokker gør du så?

Det forsøger vi at give dig svaret på her, hvor du kan blive lidt klogere på dine muligheder for køb af møbler på afbetaling trods RKI.

Hvad er RKI? Og hvad betyder det for dig, når du gerne vil købe møbler på afbetaling trods RKI?

RKI er en forkortelse for Ribers Kredit Information, og det er i bund og grund et register over dårlige betalere. RKI er ejet af Experian. Sammen med Debitor Registeret, er RKI det største register i Danmark over dårlige betalere.

Du kan altså komme i RKI, hvis du over en længere periode har været dårlig til at betale dine skyldnere. Det kan være svært at komme ud af RKI, når først man er landet der, da det kræver, at man betaler alt det, man skylder.

Heldigvis er det heller ikke nemt at komme ind i RKI – det gør du nemlig først som en sidste udvej, hvis du har undladt at betale dine regninger og har ignoreret rykkere.

Når du er registeret i RKI, kan det blive svært for dig fx at optage lån – fordi det vil være muligt for dem, der udbyder lånet at se, du er registreret i RKI.

Men hvad så med at købe møbler på afbetaling, når du er i RKI? Kan det lade sig gøre?

Køb møbler på afbetaling trods RKI og køb af møbler på nettet generelt

Pengekassen klapper ofte i på et splitsekund, hvis du er registreret i RKI og gerne vil tage fx et kviklån.

Men – sådan er det ikke altid. Og derfor vil der også være steder, hvor du kan få lov til at køb møbler på afbetaling trods RKI.

Det nytter dog ikke noget at forsøge at skjule det, hvis du er registreret i RKI – og derfor vil den bedste vej frem til at købe møbler på afbetaling være at kontakte butikken og tage den derfra. Så finder du hurtigt ud af, om det er muligt for dig at købe møbler fx på nettet på afbetaling, selvom du er registreret i RKI.