Leder du efter en ny sofa? Men har du måske ikke lige alle pengene til den nu og her? Hvorfor så ikke købe en sofa på afbetaling? På den måde kan du få gavn af en ny og flot sofa, mens du kan udskyde betalingen, så det passer bedre ind i dit budget. Det lyder ikke helt dårligt, vel?

Hvis du gerne vil vide lidt mere om, hvor du kan købe en sofa på afbetaling, og om det overhovedet er klogt at købe den på afbetaling, så synes vi, at du skal læse med videre her. For vi vil nemlig prøve at hjælpe dig, så du nemmest kan få en helt ny sofa på afbetaling.


Hvor kan man købe en sofa på afbetaling?

En sofa kan ofte være rigtig dyr. Derfor er det ikke lige alle, der står og har alle pengene til den, så de kan betale det hele på én gang. Så lige meget om du står og leder efter en billig sofa på afbetaling, som du håber, at du kan betale af relativt hurtigt, eller du leder efter design møbler på afbetaling, fordi du ikke har alle pengene til dem lige nu, så er det heldigvis muligt at finde.

Der er nemlig mange forskellige hjemmesider, der tilbyder, at du kan købe en sofa på afbetaling. Faktisk så mange, at det nærmest er umuligt at opridse dem alle her. Men stort set alle møbelvirksomheder tilbyder, at du kan købe en sofa på afbetaling uden renter. De ved nemlig godt, at det kan være dyrt at købe nye møbler. Især de store og veletableret virksomheder har som oftest en afbetalingsmulighed. De har nemlig bedre mulighed for at lave aftaler med Klarna, som er afbetalingsformidlere. Så det er altså muligt at købe en sofa med Klarna ved mange af de store webshops.

Hvilke sofaer kan jeg købe på afbetaling?

Der er heldigvis ikke kun én slags sofa, du kan købe på afbetaling. Du kan købe alle slags, så længe virksomheden tilbyder, at du kan afbetale. Dette betyder altså, at du sagtens kan købe en chaiselong sofa, hvis det er sådan en, du går og drømmer om. Hvis du hellere har haft dine øjne på en kæmpe flydersofa, er dette selvfølgelig også en mulighed. Du skal altså ikke være bange for, at det kun er én specifik sofa, du kan vælge imellem. Valget er selvfølgelig helt op dig til dig – og dine præferencer inden for sofaer.

Er det klogt at købe en sofa på afbetaling?

Hvis du aldrig har prøvet at købe noget på afbetaling før, kan det måske virke lidt skræmmende – sådan er det jo med mange ting, inden du lærer det at kende. Men heldigvis er der intet farligt ved at købe en sofa på afbetaling. Det kan altså være en klog løsning at købe en sofa på afbetaling, hvis du har undersøgt tingene grundigt. Du skal altså være sikker på, at du ikke skal til at betale en masse høje gebyrer og renter, så beløbet i sidste ende bliver meget højere, modsat hvis du betalte det hele kontant. Men hvis du altså er sat ind i tingene, og finder ud af, at gebyrerne og eventuelle renter er rimelige, kan det altså være en oplagt mulighed at vælge at købe en sofa på afbetaling.

Hvorfor købe på afbetaling fremfor kontant?

Du kan måske spørge dig selv, hvorfor du skal købe på afbetaling fremfor kontant betaling? Der er først og fremmest den ret så simple årsag, at du ikke har alle pengene nu og her, så du kan betale den kontant. Derfor kan afbetaling være en rigtig god idé – især hvis du står og mangler en sofa lige nu og her. Folk betaler ofte på afbetaling, hvis de står og mangler en ting, som de ikke længere kan undvære. Og man kan jo sige, at en sofa ofte er en ret så dejlig ting at have i sit hjem og for mange er det faktisk blevet en nødvendighed, men sofaer kan jo godt være ret dyre. En anden grund til at købe på afbetaling fremfor kontant er, at du faktisk også har mulighed for at udskyde afbetalingen, hvis der kommer noget uventet op i økonomien for dig. Dette kan for eksempel være, hvis du har fået en uventet regning på bilen eller lignende. Lige meget hvad grunden er, at du ikke kan betale af som aftalt, er det altså muligt at udskyde, så du kan få din økonomiske situation til at gå op. Og det lyder ikke helt dårligt, vel? Det er desuden sikkert at betale på afbetaling – især hvis du vælger Klarna, skal du ikke være bange for at blive snydt. De har nemlig mange og strenge regler omkring for eksempel persondata. Du kan altså trygt købe på afbetaling.

Som du kan se, er der altså mange grunde til, hvorfor du skal vælge afbetaling fremfor kontant. Men selvfølgelig er valget op til dig selv i sidste ende – og din vurdering af, hvad der klogest for dig og din økonomi.

Kan jeg købe en sofa på afbetaling, hvis jeg er med i RKI?

Hvis du er med i RKI, kan du måske stille dig spørgsmålet: Kan jeg købe en sofa på afbetaling trods RKI? Først og fremmest er RKI et privat firma, som holder styr på hvilke mennesker, der har problemer med at betale lån og regninger for eksempel. RKI sælger så adgangen til deres register til for eksempel banker, butikker og offentlige myndigheder. Dette gør det altså muligt for disse virksomheder og myndigheder at foretage vurderinger med hensyn til potentielle kunders kredit. Hvis du er havnet i RKI, kan du kun slippe ved at betale, det du skylder.

Derfor kan det altså være en ret så træls situation, hvis du står i RKI, da det dermed gør det umuligt at optage en ny gæld. Dette betyder altså, at hvis du køber en sofa på afbetaling, tæller det også som gæld, da du langsomt betaler beløbet af. Hvis du opretter en afbetalingsaftale hos den virksomhed, der sælger din sofa, er der en stor chance for, at du skal oplyse dit CPR-nummer. Dette skal du fordi, at virksomheden så kan tjekke, om du er registreret i RKI.

Det kan derfor være, at der er en mulighed for, at du ikke kan købe en sofa på afbetaling, hvis du er med i RKI. Dog er der stadig en lille chance for, at du kan få lov. Hvis det ikke er en alt for dyr sofa, du vil afbetale på, er der en chance for, at virksomheden anser det for et så lille beløb, at de godt ”tør” at lade dig afbetale, da det ikke har en overvejende indflydelse på din gæld. Så der er altså en mulighed for, at du godt kan købe en sofa på afbetaling trods RKI – dette er dog op til den enkelte virksomhed at vurdere, om de vil lade dig gøre.

Hvordan køber man en sofa i dag og betaler senere?

Hvis du gerne vil købe en sofa i dag og betale senere, er dette faktisk ikke så svært, som du måske kan tro. Vi har prøvet at lave en lille liste, så du nemt kan se, hvad du skal gøre for at købe en sofa på afbetaling. Du skal gøre følgende:

 • Find frem til den sofa, du gerne vil købe på afbetaling ved den bestemte virksomhed
 • Læg den i kurven og gå til betaling
 • Efter du har indtastet dine oplysninger, såsom navn og adresse, skal du videre til betalingen, hvor du vælger at købe på afbetaling. Her er det oftest igennem Klarna, dette kan lade sig gøre i.
 • Du indtaster dit CPR-nummer, hvis du bliver bedt om det.
 • Efterfølgende får du enten vist, eller skal vælge selv, hvor meget du vil afbetale henover hvor mange måneder.
 • Til sidst godkender du beløbet, og accepter de vilkår der er.

Så bare rolig, det er ikke så kompliceret, som du måske troede.

Det er dog altid en god idé, inden du vælger afbetaling, at du tjekker op på den enkelte virksomhed, og om det er rentefrit afbetaling eller ej. Det er nemlig helt op til den enkelte virksomhed, om de tilbyder rentefrit eller ikke. Så hold øje, hvad der står, når du går til kassen for at betale.

Det kan også være, at virksomheden tilbyder, at du først skal betale det første beløb op til 30 dage efter købet. Dette gør det altså muligt, at du kan vente med at betale første gang, indtil du får løn, hvis du for eksempel køber det i starten af måneden. Dette er oftest muligt, hvis du køber en sofa på faktura. Men dette vil vi komme mere ind på senere hen, hvis du gerne vil vide mere om det.

Du skal dog være opmærksom på, at hvis du køber en sofa på afbetaling, fungerer det altså som lån. Du skylder altså disse penge henover en given tidsperiode, dette er typisk mellem 12 og 24 måneder, og du skal også være opmærksom på, at du kan komme til at skylde renter – lige præcis som når du optager et hvilket som helst andet gæld. Dette er altså også grunden til, at du typisk skal oplyse dit CPR-nummer, så virksomheden kan tjekke op på, om du står i RKI.

Skal jeg købe en sofa på faktura eller afbetaling?

Du er måske faldet over, at nogle virksomheder tilbyder, at du for eksempel kan købe en sofa på faktura. Men ved du egentlig hvad forskellen på faktura og afbetaling er? Det er egentlig ikke den helt store forskel på, om du vælger afbetaling eller faktura. Men vi vil lige gennemgå forløbet, hvis du betaler med en faktura. Det skal du gøre er:

 • Find den sofa du gerne vil have ved den bestemte virksomhed, og læg den i kurven.
 • Når du har indtastet dine oplysninger, kommer du til betaling, hvor du skal vælge, at du vil betale på faktura.
 • Udfyld oplysningerne, der står, der skal udfyldes, så du kan få oprettet fakturaen.
 • Og til sidst skal du så godkende købet.

Lige som ved afbetaling, kommer du til at betale i mindre bidder, når du vælger faktura. Den helt store forskel på afbetaling og faktura, er, at med fakturakøb, betaler du som udgangspunkt først for dine varer, når du har modtaget dem – og i nogle tilfælde op til 30 dage efter, at købet er gennemført. Du har også mulighed for at bestille flere varer og returnere nogle af dem, hvis det alligevel ikke lige var dig. Prisen på de varer, du returnerer fratrækkes så på din faktura, så dem skal du selvfølgelig ikke betale for, når du ikke beholder dem.

Det er også muligt, at når du køber med faktura, at du kan betale hele beløbet på én gang, hvilket du ikke kan gøre på afbetaling.

Gode råd, når du køber på afbetaling

Nu hvor du har fundet ud af, hvordan du betaler på afbetaling og med faktura – og hvad forskellen på disse er, vil vi her kort lige give dig nogle gode råd, der gælder generelt, når du køber på afbetaling. Så er du helt sikker på, at du har styr på det.

 • Køb kun det, du har brug for. Der er ingen grund til at optage unødvendig gæld for ting, du faktisk ikke rigtig har brug for. Især hvis der er renter på afbetaling, kan det hurtigt løbe op – også selvom lånene måske ikke er særlig store hver for sig.
 • Betal lånet af så hurtigt, du kan. Jo hurtigere du er til at betale, jo mindre penge sparer du på gebyrer for eksempel.
 • Overvej dine muligheder grundigt. Giver det bedst mening for at betale på afbetaling, eller passer det egentlig bedre med en faktura i dit tilfælde?

Lige meget hvordan du vælger at købe din sofa, på afbetaling eller faktura, så håber vi, at du har fået en lidt bedre indsigt i det, og har en bedre forståelse for, hvordan det fungerer nu. Så god fornøjelse med at finde din nye sofa og betale den på afbetaling!