Er du registreret i RKI som en dårlig betaler? Så kan det blive svært for dig at få afbetaling trods RKI.

Men selvom du er i RKI, kan du jo ligesom alle andre få brug for at købe på afbetaling.

Problemet er bare, at det er knap så simpelt med afbetaling trods RKI – for når du først er registreret i RKI, er der mange ting, der bliver en smule mere vanskeligt. Og det gælder altså både lån og afbetaling.

Før vi dykker ned i dine muligheder for køb på afbetaling trods RKI, så lad os lige slå fast, hvad RKI faktisk er for en størrelse.

Hvad er RKI?

RKI står for Ribers Kredit Information, og sammen med Debitor Registeret, er RKI den største register i Danmark for dårlige betalere. RKI er privatejet, og du ender altså i RKI, hvis du har været en dårlig betaler.

Du er en dårlig betaler, hvis du fx ikke betaler dine regninger og ignorerer rykkere over en periode. Du straffes ved at blive registreret i RKI, og det betyder, at virksomheder og firmaer kan købe dine kredit-informationer – og derved se, hvordan du er stillet økonomisk og hvorvidt du er en dårlig betaler.

Er du registreret i RKI, får du svært ved at optage lån – og foretage køb på afbetaling trods RKI.

Hvorfor kommer man i RKI?

Du kommer i RKI, hvis du slet og ret har været en dårlig betaler. Det betyder, at du fx har undladt at betale dine regninger og afdrag i en længere periode og hvis du har ignoreret og ikke betalt rykkere.

For nogle kan det virke helt vanvittigt at ende i RKI – men det gælder faktisk for flere, end man lige går og tror. VI kan alle miste det økonomiske fodfæste og derved miste overblikket over vores økonomi.

Hvordan kommer man ud af RKI?

Det kan være svært at komme ind i RKI – og det kan være svært at komme ud af RKI.

For at komme ud af RKI og igen kunne låne og foretage køb på afbetaling som fx mobil på afbetaling eller tv på afbetaling, skal du betale al din gæld.

Det kan virke uoverskueligt, men hvis du har en plan og lidt vilje, kan det lade sig gøre.

Køb på afbetaling trods RKI – det skal du vide

Vil du gerne foretage et køb på afbetaling trods RKI? Fx købe en mobil på afbetaling eller fx et tv på afbetaling, fordi det gamle er stået af? Så kan det godt blive en smule vanskeligt, når du er registreret i RKI.

Men – vi kan jo allesammen få brug for nyt TV og andre ting. Tænk bare på, hvor hjælpeløs man kan være, når ens telefon bare er gået tør for strøm!

Så hvad gør man, hvis man gerne vil købe fx en mobil på afbetaling trods RKI?

Hvorfor er det svært at foretage køb på afbetaling trods RKI?

Til at starte med skal det slås fast, at det er svært. Og der er ikke én rigtig måde at gøre det på, som virker hver gang. Og det skyldes simpelthen, at din kredit er dårlig, og det kan de forskellige butikker se, når du er registreret i RKI – og så bliver køb på afbetaling trods RKI svært. Uanset om du vil have et tv på afbetaling trods RKI eller noget helt andet.

De kan simpelthen se, at det er for risikabelt at handle med dig, fordi du er registreret som en dårlig betaler, der er lidt for god til netop ikke at betale sine afdrag. Og her vurderer mange steder simpelthen, at det er en dårlig handel for dem. Og så er der ingen ny mobil på afbetaling til dig.

Hvor kan man købe på afbetaling trods RKI?

Der findes desværre ikke en liste over steder, hvor du kan få afbetaling trods RKI. Det skyldes, at det i et tilfælde, hvor du gerne vil foretage køb på trods af RKI beror på en helt konkret vurdering af din sag.

Det bedste, du kan gøre, er at undersøge dine muligheder – og det gør du ved at kontakte dem, du gerne vil købe hos. Vælg et sted, der allerede tilbyder en form for afbetaling, så der er større chance for, at de gerne vil handle med dig.

Derudover skal du huske, det er svært at snyde. Når du køber på afbetaling, skal du næsten altid afgive dit CPR-nummer, og det er sådan, de forskellige butikker, der tilbyder afbetaling, kan se, om du er registreret i RKI.

Er det en god idé at købe, mens man er i RKI?

Det korte svar er nej. Har du penge til at købe og betale med det samme (og er dit køb velovervejet), kan du godt købe. Men pas på med at få flere afbetalingsordninger, da det kan gøre økonomien endnu mere uoverskuelig. Hellere koncentrere dig om at betale dine skyldnere, så du kan komme ud af RKI og igen få afbetaling.

Når det er sagt, kan det ske for os alle, at vores telefon eller computer går i stykker, og vi får brug for en ny – eller vi får brug for en ny vinterjakke eller et par nye sko. Og her kan den bedste mulighed være afbetaling trods RKI.