Står du og mangler en ny seng? Og er det ret så akut, men du har ikke lige pengene nu og her til at gå ud købe en seng til flere tusinde kroner? Hvis det er tilfældet, hvorfor så ikke vælge at købe en seng på afbetaling? Afbetaling bliver en mere og normal løsning. Dette gør det fordi, at det ikke er alle mennesker, der har muligheden for at smide ét stort og samlet beløb af på en gang. Derfor kan de altid vælge afbetaling som en mulighed.

Hvis du dog godt vil vide lidt mere om afbetaling, og hvordan du køber en seng og betaler senere, så synes vi, at du skal læse med her. Vi vil nemlig give dig en masse råd inden for dette.

Hvor kan man købe en seng på afbetaling?

Der er næsten uendelige muligheder for, hvor du kan købe en seng på afbetaling på nettet. Stort set alle de store og veletableret webshops er nemlig begyndt at tilbyde afbetalingsmuligheder. Og det er derfor svært at lave en liste, der viser alle mulighederne. De ved nemlig godt, at en god og ordentlig seng kan være dyr at betale på én gang. Og en seng er ærligt talt en ting, alle har brug for. Så det er ikke sådan et køb, der bare lige er til at udskyde til, når du engang får råd. Derfor er det muligt at købe for eksempel en dejlig kontinental seng på afbetaling. Eller hvad med en lækker boxmadras på afbetaling? Mulighederne for hvor du kan købe en seng på afbetaling er altså mange, og det handler bare om at undersøge, hvorvidt den virksomhed, du har fundet frem til, tilbyder afbetaling som en betalingsmulighed.

Er det klogt at købe en seng på afbetaling?

Hvis du vælger at købe en seng på afbetaling, skal du selvfølgelig have styr på, at du ikke kommer til at betale meget mere end udbudsprisen. Det er meget normalt, at nogle virksomheder tilføjer en lille rente og nogle gebyrer, så de kan få dækket deres udgifter ved afbetalingen. Dog skal du være opmærksom på, at dette ikke er urimelig høje priser. Derfor skal du især være opmærksom på renterne. Det er nemlig blevet forholdsvis normalt, at du kan købe en seng på afbetaling uden renter. Gebyrerne slipper du nok ikke for de fleste steder, da virksomhederne som sagt, selv skal have det til at løbe rundt, når du køber med afbetaling. Det kan derfor være klogt for dig at vælge at købe en seng på afbetaling, så længe du har styr på, at du ikke betaler alt for meget. Det giver nemlig ikke mening, at du skal betale mange flere penge for en seng, når du vælger afbetaling fremfor kontant.

Du skal også være opmærksom på, om virksomheden tilbyder, at du først skal betale det første beløb på afbetalingen op til 30 dage efter købet. Dette betyder altså, hvis du har brug for en seng i starten af måneden, men du absolut ikke har penge til det, kan du vælge at købe en seng på faktura, og dermed udskyde første betaling, indtil du får løn igen. Hvordan du betaler med faktura og forskellen på det og afbetaling, vil vi komme mere ind på senere hen.

Husk altid, at når du køber en seng på afbetaling, fungerer det som et lån. Du skylder altså virksomheden penge over en bestemt tidsperiode, hvilket typisk er mellem 12 og 24 måneder. Så altid vær opmærksom på renter og unødvendige gebyrer – det kommer kun dig til gode i sidste ende, jo mere research du laver.

Hvilke betalingsmuligheder er der, når jeg køber en seng på afbetaling?

Hvis du gerne vil købe en seng og betale senere, er der nogle forskellige muligheder at vælge imellem. Du kan for eksempel købe en seng med Klarna. Disse to er nogle af de mest udbredte betalingsmuligheder indenfor afbetaling i Danmark, og de har begge højt fokus på sikkerhed. Så du skal ikke være nervøs at købe igennem dem, da de for eksempel går meget op i persondatasikkerheden. De har altså godt styr på det, og er begge professionelle firmaer. Der findes selvfølgelig også andre virksomheder, der tilbyder afbetaling, som er gode og troværdige, som f.eks. Qliro og Collector. Klarna, er dog bare stadig den mest udbredte i Danmark.

Kan jeg købe en seng på afbetaling trods RKI?

Det kan godt virke lidt uoverskueligt, om du kan købe en seng på afbetaling, hvis du er med i RKI. Og der er desværre ikke bare ét endegyldigt svar, alle kan bruge. RKI er jo et privat firma, som har et register over folk, der har problemer med at betale deres lån og regninger tilbage. Disse oplysninger RKI har om de her personer, sælger de så til for eksempel banker, tøjbutikker, offentlige myndigheder også videre. Disse virksomheder får nemlig muligheden for at tjekke, hvordan deres potentielle kunders kredit er. Hvis du er kommet i RKI, kan du altså kun komme ud af det ved at betale din gæld tilbage. Der er desværre ikke nogen smarte genveje.

Hvis du er havnet i RKI, er det selvfølgelig en træls situation, da det netop gør det umuligt for dig at optage nyt gæld. Dermed kan du altså umiddelbart heller ikke købe en seng på afbetaling, da dette også tæller som en ny gæld, da du jo langsomt betaler beløbet af til virksomheden. De fleste steder hvor du køber noget på afbetaling, skal du oplyse dit CPR-nummer, og det er igennem dette, at virksomhederne kan tjekke, om du står i RKI – og dermed tjekke om du er egnet til at kun optage nyt gæld.

Muligheden er der altså for, at du ikke kan købe en seng på afbetaling, hvis du er med i RKI. Der er dog stadig en lille chance for, at du rent faktisk kan. Hvis det for eksempel ikke er en alt for dyr seng, du skal afbetale på, er der altså den mulighed, at virksomheden der sælger den, anser det som et så lille beløb, at de godt vil lade dig afbetale den, da det ikke har en overvejende indflydelse på din gæld i det store billede. Der er altså en mulighed for, at du kan købe en seng på afbetaling trods RKI – dette er dog desværre ikke noget du selv kan styre, men det er virksomheden, der bestemmer dette.

Hvordan køber man seng på afbetaling?

At købe en seng på afbetaling er heldigvis ikke anderledes end at købe andre ting på afbetaling. Hvis du dog aldrig har prøvet at købe noget på afbetaling, er det forståeligt, at det kan være lidt forvirrende. Netop derfor har vi lavet denne liste, så du nemt kan finde ud af, hvordan du køber en seng på afbetaling. De ting du skal gøre er:

 • Find den seng, du gerne vil have ved den bestemte virksomhed.
 • Læg den i shopping kurven og gå til betaling, når du er klar til det.
 • Du skal nu indtaste dine oplysninger, som for eksempel dit navn, adresse og e-mail, og derefter skal du videre til betalingsmulighederne, hvor du så her vælger at købe på afbetaling.
 • Hvis du bliver bedt om det, skal du indtaste dit CPR-nummer.
 • Du får nu vist, eller vælger selv, hvor meget du vil afbetale henover hvor mange måneder.
 • Og til sidst godkender du simpelt beløbet og accepter de vilkår, der er.

Så at købe en seng på afbetaling, er altså ikke så skræmmende, som du kan tro, det er.

Hvad er fordelene og ulemperne ved at købe på afbetaling?

Som alt andet i livet er der selvfølgelig både nogle fordele, men også nogle ulemper ved at købe på afbetaling. Vi vil kort prøve at opridse de vigtigste af dem lige her.

Fordelene ved afbetaling er:

 • Du kan købe en ting, som du står og mangler akut, selvom du ikke har pengene her og nu. Du deler altså din betaling op i mindre bidder, som du så betaler tilbage på over en vis periode.
 • Det er en sikker løsning, hvis det er de rigtige virksomheder, der står bag afbetalingen.
 • Du kan holde dine betalinger og fakturaer samlet ét sted. Virksomheder som Klarna har sørget for, at du nemt kan finde dine fakturaer og afbetalinger, så du let kan holde et overblik over det.
 • Da afbetaling ofte sker på nettet, er det tilgængeligt døgnet rundt. Du skal altså ikke vente til næsten morgen med at kunne købe det på afbetaling, hvis det er en akut situation.

Ulemperne ved afbetaling er:

 • Afbetaling kan være en dyr løsning, hvis du ikke er opmærksom på alle gebyrer og renter. Du kan lige pludselig komme til at betale meget mere, end hvis du betalte kontant, så du skal vurdere om det virkelig kan betale sig for dig, inden du vælger afbetaling.
 • Du bliver bundet i en vis tidsperiode. Du skal altså sætte penge til side hver måned, for at kunne afbetale beløbet til tiden.

Hvad er forskellen på at købe på afbetaling og faktura?

Som vi nævnte tidligere, er der altså en mulighed for at købe en seng på faktura. Der er faktisk ikke den helt store forskel på at købe på afbetaling eller på faktura. Hvis du vælger at betale med faktura, er der nogle små ting, der er anderledes. Derfor vil vi gerne gennemgå, hvordan du køber på faktura, så du er helt sikkert på dette. Når du køber på faktura, skal du gøre følgende:

 • Først skal du finde den seng, du vil have ved webshoppen.
 • Læg sengen i kurven og gå til betaling.
 • Indtast dine oplysninger, som du bliver bedt om, og gå videre til betalingsmulighederne, hvor du så vælger at købe på faktura.
 • Du skal udfylde de oplysninger, du bliver bedt om, så du kan få oprettet fakturaen.
 • Til sidst skal du godkende beløbet.

Igen er dette egentlig meget simpelt og lige til.

Når du vælger at købe på faktura, kommer du stadig til at betale i mindre bidder, ligesom når du vælger at købe på afbetaling. Forskellen på faktura og afbetaling er egentlig, at du med faktura først betaler for dine varer, når du har modtaget dem – og i nogle tilfælde op til 30 dage efter, at købet er gennemført. Du kan altså nemt bestille flere varer på faktura, og så returnere dem, hvis det ikke lige var noget for dig alligevel. De varer du returnerer, bliver prisen fratrukket på din faktura, da du selvfølgelig ikke skal betale for dem, hvis du ikke beholder dem. Det er faktisk også en mulighed, at når du betaler med faktura, at du så kan betale hele beløbet på én gang, hvilket du ikke har mulighed for, hvis du vælger afbetaling.

Gode råd, inden du vælger at købe på afbetaling

Her til sidst vil vi egentlig gerne give dig nogle gode råd, når du vælger at købe med afbetaling. Så kan du nemlig føle dig mere sikker og rystet, når du skal ud og gøre det.

 • Når du køber på afbetaling, så køb kun det, du har brug for. Der er absolut ingen grund til at optage gæld for ting, du ikke rigtig har brug for. Især hvis du også betaler høje renter på tingene, kan det meget hurtigt løbe op i et beløb, som du måske ikke lige havde med i overvejelserne.
 • Sørg for at betale dine lån af så hurtigt som muligt. Husk på, at jo hurtigere du er til at betale, jo mindre skal du betale for eventuelle gebyrer og renter.
 • Inden du vælger at købe på afbetaling, så overvej dine muligheder grundigt. Er afbetaling det rette for dig? Eller skal du måske overveje at betale med faktura i stedet for? Eller måske en helt tredje mulighed?

Vi håber, at du har fået en bedre indsigt i, hvordan det fungerer at betale en seng på afbetaling eller på faktura. Og vi håber, at du føler dig rystet nok til at kunne gøre det nu uden alt for mange spørgsmål, som du føler, at du mangler svar på. Så held og lykke med at finde din næste seng og købe den på afbetaling!