Du kender det sikkert. Du har en halvslidt og efterhånden gammel telefon, der egentlig fungerer udmærket, men ikke lever op til dine behov mere. Men din økonomi tillader ikke nødvendigvis, at du går ud og køber en ny telefon til små 10.000 kroner.

Der er heldigvis hjælp at hente. Køber du din kommende mobil på afbetaling eller via fakturabetaling, kan du få fingrene i de nyeste mobiler uden at ruinere dig selv og din økonomi.

Du behøver ikke gå på kompromis

Det er efterhånden blevet rigtig dyrt at opgradere sin mobil til en nyere og smartere model. Mange smartphones og telefoner koster en mindre formue, og det er ofte en stor byrde for ens økonomi. Har du ikke 9.000+ kr. at smide efter den nyeste iPhone, betyder det dog ikke, at du skal nøjes. Vælger du at købe din nye mobil på afbetaling, kan du få fat i lige den telefon, som du går og drømmer om.

Mange kan få gavn af at købe mobiler på afbetaling. Om du er studerende, ældre, har en stærk økonomi eller ej, vil der altid være fordele ved at købe elektronik, herunder mobiltelefoner, på afbetaling. For studerende og folk med en lav indkomst kan det at købe på afbetaling sikre, at man ikke går økonomisk fallit, eller at man skal spare op i lang tid, før man får råd til en ny telefon. Selvom du har råderum i din økonomi til at smide et stort beløb efter en ny telefon, kan det dog også være en oplagt mulighed med afbetaling.

Du slipper for et stort dyk i din opsparing og kan hos mange udbydere være så heldig at støde på rentefri afbetaling. Det betyder, at du kan købe din nye mobil på afbetaling uden at skulle betale mere tilbage end mobilens egentlige pris.

Vælg den rigtige løsning for dig

Når du er på jagt efter din næste mobil, er der mange ting, du skal tage stilling til. Hvilken model vil du have, hvad skal den kunne, hvor stor må den være, hvilket styresystem er rigtigt for dig og meget mere. Men du skal også tage stilling til, hvordan du skal få mobilen finansieret. Med de høje mobilpriser, der er på markedet i dag, kan det være en stor byrde for din økonomi at betale hele beløbet på én gang, hvis dette overhovedet er en mulighed.

Heldigvis er der andre måder, hvorpå du kan få fat i drømmetelefonen uden at ruinere dig selv. Her tænker vi på fakturabetaling og afbetaling. To ting der synes ens, men der er en forskel.

Fakturabetaling

Med fakturabetaling kan du udskyde din betaling af en vare, men få varen med hjem med det samme. Du modtager altså en faktura med et beløb som ved ethvert andet køb, men udskyder betalingen. Betalingsfristen kan variere meget, og du er med til at bestemme betalingsdatoen for fakturaen. Det kan være en fordel, hvis du venter på en fremtidig bonus eller måske feriepenge, der bliver udbetalt. Det er dog relevant at være opmærksom på, at jo længere frist du ønsker, desto flere penge skal du ofte betale tilbage.

Afbetaling

Et køb på afbetaling adskiller sig fra et fakturakøb på dét punkt, at du ikke skal betale et enkelt beløb tilbage på én gang. Her opdeles det beløb, du skal betale, i små bidder. Du kan endda selv være med til at bestemme, hvor meget du skal betale tilbage hver måned. Det betyder, at du kan sikre, at dit budget overholdes samtidig med, at du kan nyde din nyerhvervede mobil. Har du altså kun 500 kr. tilovers i dit budget hver måned, kan du vælge at betale netop det beløb for din telefon om måneden, indtil telefonen er betalt ud. Dette sikrer enorm frihed.

Hvad end du vælger den ene eller den anden løsning, kan der altså være fordele at hente. Ofte er alternativet til afbetaling og fakturakøb at tage et forbrugslån, der kan finansiere din nye mobil. Det er dog ofte en dyr løsning, da forbrugslån har en meget høj rente, og du ender med at betale meget mere for mobilen, end hvis du havde købt den på afbetaling ved forhandleren. Det er dog altid vigtigt at huske på, at køb på afbetaling og fakturakøb ofte ikke er gratis. Så læs betingelserne godt igennem, og find det der passer bedst til dig.