Rigtig mange danskere elsker at se Luksusfælden på Viaplay. En stor del af seerne væmmes over, hvor mange der grundet et højt forbrug af bl.a. pengespil, cola og cigaretter har formået at køre deres økonomi i sænk. Hvad tænker du om deltagernes måde at styre deres økonomi på?

Men sandheden er, at rigtig mange af os faktisk ligner de mennesker, vi ser i Luksusfælden uge efter uge. Og alt for mange har en økonomi, som ligner deres på flere parametre.

Derfor har vi her samlet en række råd, som du kan benytte dig af, hvis du for alt i verden ikke vil smadre din økonomi. Hvis du følger disse råd, så er der ingen større fare for, at du havner i Luksusfælden.

Plej din opsparing

Rigtig mange menneskers økonomi går i stykker af, at der lige pludselig kommer en uventet udgift, som de er nødt til at betale. Det kan skyldes, at noget går i stykker, eller at man akut har brug for at få foretaget en større tandbehandling.

Hvis man ikke har en opsparing, ender man ofte ud i at tage et kviklån, hvilket kan føre høje renter med sig, som man ikke er i stand til at betale. Og på den måde kommer man ind i en ond cirkel.

Med en god opsparing undgår du, at den onde cirkel nogensinde går i gang, fordi du har en god opsparing, der kan dække uforudsete udgifter.

Husk at blive ved med at spare op og hav gerne flere forskellige opsparinger til forskellige formål.

Regn på budgettet

Rigtig mange af os har rent faktisk et budget eller i hvert fald en overordnet idé om, hvor mange penge vi gerne vil (kan tillade os at) bruge på faste udgifter versus fornøjelse og så videre. Men husker du også at regne det igennem og tjekke, om du rent faktisk holder dig til det budget?

Giv dig selv en times tid i begyndelsen af hver måned og regn den forrige måned igennem. Gem bonnerne, hvis du bruger sedler og mønter. Alternativt skal du tjekke bankudtogene, hvis du bruger dit kort.

Inddel de brugte beløb i de forskellige kategorier, som er i dit budget og læg det hele sammen. Hænger dine faktiske udgifter sammen med det, som du gerne vil bruge på de forskellige poster?

Hvis en af posterne er meget store, så prøv at dykke dybere ned i dem. Hvor er det helt præcist, at pengene ryger hen?

Du kan for eksempel godt have en post, der hedder fornøjelse. Hvis den er meget høj, så undersøg om det skyldes, at du bruger for meget på fastfood, tøj eller måske biografbilletter?