Vil du betale dine varer med en sikker og nem betalingsmåde, der også giver dig mulighed for at betale senere? Så kan Klarna være en god mulighed for dig. Mere end 85 millioner mennesker har allerede oplevet fordelene ved at betale med Klarna.

Klarna er en svensk bank og betalingsmetode, der leverer onlinefinansielle tjenester såsom betalingsløsninger til online-webshops, direkte betalinger, betaling efter køb og meget mere. Klarna giver dig mulighed for at betale for dine varer på en nem og overskuelig måde – ofte uden at du skal indtaste alle dine kortoplysninger.

Klarna samarbejder med en masse butikker og webshops – og de vokser hele tiden. De mest populære Klarna butikker indbefatter blandt andet Klarna tøj fra H&M, Intersport, Kicks, NA-KD, Bestseller og Acne Studios. Flere og flere online-shops, butikker og webshops samarbejder med Klarna. Så det er en stor fordel at vælge Klarna som din nye betalingsmetode.

I denne guide går vi igennem alle dele omkring onlinebetalingsmetoden Klarna. Du får besvaret spørgsmål som hvilke butikker, der anvender Klarna, hvordan du betaler med Klarna, og hvad fordelene ved brug af Klarna er.

Hvad er Klarna?

klarna butikker

Klarna er en professionel og gennemskuelig betalingsløsning, som kan bruges i mange butikker og webshops. Med Klarna betaling kan du betale direkte, opdele købet i mindre betalinger eller betale senere med en gratis faktura i Klarna faktura butikker. Det er altså ikke en helt almindelig betalingsløsning, hvor du kun kan betale med det samme. Her har du også mulighed for at udskyde din betaling efter dine ønsker med Klarna afbetaling. Fordi flere og flere butikker og webshops er begyndt og fortsat begynder at bruge Klarna, betyder det altså, at der er flere muligheder for at betale dine varer efter længere tid.

Klarna er som nævnt tidligere ikke en dansk virksomhed, men det har dog ikke den store betydning, da virksomheden er registreret hos Finanstilsynet for tværfaglige operationer. Det betyder, at der løbende holdes øje med, at virksomheden drives ansvarligt og bæredygtigt. Du kan derfor være sikker på at handle trygt, når du bruger Klarna som din betalingsløsning på nettet.

Butikker med Klarna tilbyder direkte betaling, forskellige former for ”prøv først og betal senere”-tjenester samt afdrag i diverse Klarna butikker. De lader kunderne betale, hvornår og hvordan de ønsker det med et enkelt klik. De har altså brugervenligheden og det enkle som hovedfokus.

Du kan læse endnu mere om, hvem Klarna er, nederst på siden. Her kommer også en uddybning af, hvilke butikker der samarbejder med Klarna, hvordan det fungerer, og hvad du skal gøre for at kunne betale med Klarna på webshops og i Klarna butikker online.

Fordele ved Klarna shops

klarna shops

Der findes som allerede nævnt rigtig mange fordele ved at vælge Klarna som din betalingsmetode. Den mest oplagte er fordelen ved at købe varerne nu og så betale senere. Dette koncept bliver beskrevet nærmere nedenfor. De øvrige fordele ved at betale med Klarna er:

 • at du altid får dine varer, før du betaler.
 • at du ikke behøver at opgive dine bankoplysninger.
 • at du ikke betaler for varer, som er forkerte, eller som du ikke modtager.
 • at du kan samle alle dine fakturaer på ét sted (her er Klarna-appen især en fordel).
 • at du kan betale på mange forskellige måder – med det samme, opdelt eller som Klarna afbetaling.

Betal med Klarna og undgå at bekymre dig om pengene lige nu og her. Hvis der eksempelvis er et rigtig godt tilbud på en spændende oplevelse eller et kvalitets-tv, så behøver du ikke lade dig begrænse af, at det er sidst på måneden. Det kan være, at det tilbud kun gælder lige nu, og derfor kan det være en fordel at slå til med det samme, også selvom du ikke har pengene nu og her. Så er det en klar fordel at betale med Klarna. På den måde sikrer du dig det gode tilbud, imens det stadig er der.

Klarna er også en rigtig god betalingsløsning til dig, hvis du lever på et stramt budget som for eksempel SU, eller hvis du har et deltidsjob. Her er der som regel ikke så meget plads i budgettet til at betale for et par forholdsvis dyre bukser. For de bukser kan hurtigt udgøre det meste af dit madbudget for en hel måned. I stedet gør det med stor sandsynlighed ikke en afgørende forskel, om der bliver trukket 100 kr. ekstra hver måned i de næste 10 måneder. På den måde bliver pengene ikke trukket med det samme, og du lægger ikke på samme måde mærke til det gabende hul i dit stramme budget.

De mange fordele ved Klarna betaling – uanset om du ønsker at afbetale på dine varer, eller du blot vil betale dem med det samme. Du kan læse med om afbetalingen lige nedenfor. Her kommer vi ind på, hvordan afbetalingen fungerer i praksis.

Betal senere i Klarna butikker og shops

Hvis du ikke har så mange penge tilbage på din konto, men har brug for et par nye sko, et nyt fjernsyn, computer eller andet, kan du overveje at foretage et onlinekøb gennem afbetaling. Så slipper du for at betale med det samme og kan i stedet betale hen ad vejen, når du får flere penge på kontoen igen. Det er ikke så tit, at afbetaling eller betaling i rater er en del af selve betalingsløsningen, men det er det, hvis du bruger Klarna. Det bliver altså en form for Klarna lån.

Klarna afbetaling fungerer i bund og grund som en betalingsudsættelse – også selvom du køber og betaler som normalt. Derfor går forretningskonceptet ud på, at du køber dine varer online nu og udsætter betalingen med måneder i forskellig længde. Det kan være 6, 12, 24 eller et andet valgfrit tidsrum. Du kan ovenikøbet samle din shopping med Klarnas afbetalingsløsning fra forskellige online-shops på én månedsfaktura. Det gør det lettere at overskue, og du har mulighed for at lave afbetaling på alle dine køb, hvis du ønsker det.

Med Klarna lån kan du vælge, om du vil betale hele beløbet med det samme, eller om du blot vil betale minimumsbeløbet og så betale resten senere. Minimumsbeløbet ligger på 89 kroner eller 1/24 af beløbet plus gebyr på 39 kroner. På den måde kan du altså nøjes med at betale meget lidt i første omgang, hvilket især er en fordel, hvis du først får din løn i måneden efter eller bare ikke vil betale fuld pris på én gang.

Hvis du gerne vil splitte din betaling op i mindre dele, har du flere muligheder. På fakturaen finder du information om, hvilket beløb du mindst skal betale for at skifte til afbetaling. I slutningen af måneden efter sender Klarna dig en ny faktura med nye beløb, du skal afbetale. En af de helt store fordele er her, at du selv bestemmer, om du vil betale mindstebeløbet, et højere beløb, som du selv vælger, eller om du vil afslutte afbetalingen ved at betale det hele på én gang. Det afhænger altså fuldstændigt af dig, og du kan skræddersy betalingen til det, der passer dig og din økonomi.

Køb og betal med Klarna-appen

Du kan gøre din Klarna betaling endnu nemmere ved at bruge Klarna-appen. Du kan hente den gratis, der hvor du normalt downloader apps. På appen finder du både personlig inspiration, eksklusive tilbud, personlige shoppingtips og muligheden for at betale dine varer lige når du vil. Med appen får du et samlet overblik over din shopping og dine betalinger. Det er især en fordel, hvis du deler betalingen op som tidligere eller venter med at betale. Så kan du holde styr på, hvor meget du mangler at betale.

Køb med Klarna og få adgang til eksklusive tilbud og udgivelser over hele verden. Vi tilføjer nye hver dag, så du altid kan finde en aftale, der passer til dig. Du kan også overvåge, hvad du har gemt på dine ønskelister, og få en note, når prisen sænkes.

På appen kan du betale med Klarna i alle de butikker, som samarbejder med Klarna – og det er mange. Den helt store fordel ved appen er, at du kan betale, når du vil, og når du har penge nok. Det kan både være nu, senere eller med delbetaling. På appen får du hjælp til at udfylde dine oplysninger automatisk, spore dine varer, holde styr på dine returneringer og alt det andet, der hører med til at shoppe online. Du skal ikke gøre noget selv. Appen klarer det for dig. Du kan også få din faktura direkte i appen og endda forlænge forfaldsdatoen for din faktura.

Hvis du har brug for en pause, kan du også snooze dine varer i appen. Du kommer aldrig til at glemme en betaling, da du kan sætte notifikationer til i appen, så de kommer op, inden du skal betale eller tæt på en deadline. Hvis du får problemer med dine køb eller andet, kan du nemt få hjælp i Klarna-appen med den indbyggede chat til kundeservice.

Den helt store fordel ved appen er, at du kan samle al din shopping på én app. Her kan du altså shoppe fra alle de butikker og webshops, der samarbejder med Klarna – og det er mange. Det betyder altså, at du kan købe både tøj, vitamintilskud, elektronik og meget andet på én samlet app. Så er alle dine betalinger, fremtidige betalinger og afbetalinger samlet et enkelt sted, så du nemmere kan holde styr på dem. I appen kan du også finde din Klarna udbetaling, dine ordrer og dine generelle indstillinger.

Hvordan fungerer Klarna?

butikker med Klarna

Klarna er en meget simpel betalingsmetode. Den fungerer ved, at du betaler for dine varer online i Klarna shops – enten med det samme eller efter så lang tid, som du gerne vil vente. Du kan betale med et enkelt klik. Du behøver ikke kortnumre eller komplicerede adgangskoder, som du normalvis skal holde styr på, når du køber varer online. Du modtager din betaling med det samme, sammen med din køberbeskyttelse.

Det nemmeste for dig er at downloade Klarna-appen, som blev nævnt tidligere. Her kan du se alle dine køb, håndtere returvarer og administrere dine betalinger. Så er det hele samlet ét sted, og det er især smart, hvis du i forvejen køber online ind på mobilen. Så har du det hele lige ved hånden.

Du kan også logge ind på Klarnas hjemmeside og se dine ordrer, din Klarna udbetaling, og her kan du også ændre dine personlige indstillinger. Klarna udbetaling er især relevant, hvis du skal have pengene tilbage for en ordre, eller hvis du som virksomhed bruger Klarna.

Klarna Konto og Klarna Faktura – to betalingsmetoder

Når du har lagt varerne i kurven og fortsætter til betalingen, kan du vælge enten Klarna Faktura eller Klarna Konto som din betalingsmetode. Så tænker du nok, hvad forskellen er på de to betalingsmetoder? Helt kort er Klarna Konto der, hvor du får dine varer med det samme, præcis som hvis du betalte med betalingskort. Denne betaling kan du dele op i 24 måneder til et gebyr fra 89 kroner om måneden. Opret Klarna konto uden oprettelsesgebyr. Handler du med denne metode flere gange, bliver alle dine køb samlet ét sted, så du hele tiden har et overblik.

Det er meget nemt at oprette en afbetalingskonto hos Klarna. Du skal dog være opmærksom på, at du ikke skal oprette dig direkte gennem Klarna, men i stedet igennem den butik eller webshop, som du ønsker at shoppe ved. Så vil shoppen sørge for at give dine oplysninger videre til Klarna. Længere nede på siden kan du læse mere om, hvilke onlinebutikker og webshops, der samarbejder med Klarna i Danmark. Alle disse butikker kan du nemlig oprette en Klarna-konto hos, så du kan starte din afbetaling af dine varer med det samme.

For at oprette en Klarna-konto skal du lægge dine varer i indkøbskurven på den ønskede webshop. Herefter skal du fortsætte til betalingen og vælge Klarna Konto. Her vil du blive bedt om at indtaste dit personnummer. Herefter er du oprettet. Det bliver ikke nemmere.

Med Klarna Faktura får du også dine varer med det samme. Her får du i stedet 14 dages betalingstid. Modsat Klarna Konto skal pengene være betalt inden for de 14 dage. Du betaler desuden et oprettelsesgebyr på 29 kroner, som dog kan variere fra butik til butik. Du kan læse mere om Klarna-faktura længere nede på siden.

Hvordan bruger man Klarna?

Inden du begynder at bruge Klarna betaling, enten normalt eller som forlænget betalingsfrist, er der nogle ting, du skal være opmærksom på. Der er forskellige regler og betingelser for, at du kan bruge Klarna som betalingsmetode hos Klarna shops. En af dem er, at du har 14 dage til at betale din faktura. Derudover skal du være mindst 18 år gammel. Til gengæld behøver du ikke at oprette en konto, og det er ikke nødvendigt med en kreditansøgning, hvis du vil betale pengene senere.

Klarnas betalingsinstruktioner bliver sendt direkte til dig på e-mail. Her kan du altså læse alt om, hvad du skal gøre. Men det er dog meget ligetil, og ofte vil det minde meget om den måde, du normalvis betaler onlinevarer på. Du skal altså bare gøre, som du plejer, når du har fundet de varer, du gerne vil købe i den ønskede webshop.

Hvis du tidligere har betalt med Klarna, skal du blot gøre, som du plejer:

 1. Først skal du finde de varer, som du vil købe hos forhandleren (du kan finde Klarna butikker i vores oversigt længere nede).
 2. Derefter skal du tilføje disse til kurven og fortsætte til kassen.
 3. Ved kassen skal du vælge Klarna som betalingsmetode. Du behøver ikke oprette en ny konto.
 4. Gennemfør bestillingen, fuldstændigt ligesom du plejer og køb med Klarna.
 5. Herefter modtager du en e-mail med betalingsinstruktioner.
 6. Betal med det samme, eller vent med at betale – instruktionerne står på den tilsendte faktura.
 7. Vent på, at dine varer kommer med posten.

Hvis du ikke tidligere har betalt med Klarna, skal du gøre følgende:

 1. For at kunne foretage en betaling med Klarna er det nødvendigt, at du indtaster din adresse og kontaktoplysninger, når du er ved kassen i Klarna shops.
 2. Her kan du også indtaste din mailadresse og postnummer. Derefter kan du se, hvilke betalingsmetoder som du kan vælge på baggrund af en kreditvurdering fra Klarna.
 3. Vælg Klarna betaling – herunder Klarna Faktura eller Klarna Konto.
  Hvis du vælger en Klarna Faktura, betaler du for varerne, efter at du har modtaget dem – helt uden gebyr. Hvis du vælger Klarna Konto, har du mulighed for at dele betalingen op. Her skal du dog være opmærksom på, at Klarna tillægger gebyrer på denne ydelse, hvis du vælger denne betalingsform.
 4. Betal med Klarna.
 5. Til sidst kan du få overblik i Klarna-appen. Det gælder også, hvis du tidligere har betalt med Klarna.

Hvad er Klarna faktura?

Køb på afbetaling med Klarna faktura

For overhovedet at kunne betale gennem Klarna, er det vigtigt, at du har styr på din Klarna faktura – også kaldet Klarna invoice. En Klarna faktura er en sikker og smart betalingsløsning online, hvor du betaler for dine varer efter levering fra en af dine Klarna faktura butikker. Det betyder, at du ikke behøver at betale med Klarna, før din vare er sendt afsted. Betalingsfristen for fakturaen afhænger af den webshop, du handler hos, men det er som regel omkring 14 dage. Der er derfor god tid til at betale din Klarna faktura.

En Klarna faktura er altid meget simpel. Du kan finde alle relevante betalingsoplysninger på girokortet, som er vedlagt den faktura, som du har fået tilsendt. Klarna sender fakturaen til dig, så snart Klarna webshops eller butikken har afsendt dine valgte varer. Din faktura bliver sendt via e-mail, brev eller vedlagt i din pakke – alt afhængigt af, hvilken butik du har købt dine varer ved.

Du skal være opmærksom på, at det kan tage op til 24 timer, før du kan se fakturaen i Klarna-appen eller på Klarnas hjemmeside, hvis du allerede har modtaget din faktura på e-mail. Sørg derfor altid for at give det et døgns tid, inden du undrer dig over, hvor din faktura bliver af.

Alt efter hvilken en af Klarna shops du har handlet hos, bliver fakturaen sendt enten via e-mail, i pakken sammen med bestillingen eller fysisk med posten. Fakturaen bliver sendt på samme tidspunkt som varerne, så hvis fakturaen er sendt via e-mail, når den frem et par dage inden dine varer.

En af fordelene ved Klarna er som sagt, at du kan vælge at købe din vare nu, men betale den senere. På den måde kan du udsætte betalingen rentefrit, hvilket er en fordel, hvis du ikke har pengene lige nu og her. Hvis du vælger at betale senere, bliver fakturaen sendt i slutningen af hver måned med betalingsfrist i begyndelsen af måneden efter. Du kan også opdele betalingen og på den måde selv bestemme den månedlige ydelse og løbetid.

Du kan nemt betale fakturaen ved hjælp af det girokort, som vedlægges fra Klarna. Du kan både betale via din netbank, i banken eller på posthuset. Hvis du betaler via din netbank, er det vigtigt, at du holder øje med, at de indtastede oplysninger er korrekte. Du skal også være opmærksom på, at hver indbetalingskode er forskellig. Det betyder, at hvis du skal betale mere end én faktura, så skal de betales hver for sig med hver deres individuelle indbetalingskode.

Hvor kan jeg bruge Klarna?

Klarna er vokset utroligt meget inden for de seneste år, og derfor kan du også bruge Klarna som betalingsmetode i langt de fleste onlinebutikker, webshops og online-shops. Du bruger som sagt Klarna til sidst i processen, når du skal til at betale.

Hvor kan man betale med Klarna?

Butikkerne strækker sig over mange forskellige kategorier, og Klarna er derfor inde over butikker, der både sælger tøj og sko, legetøj, sundhed, elektronik , møbler (F.eks. en ny seng eller sofa) og tæt på alt, hvad du kan forestille dig.

Butikker med Klarna er en betegnelse for alle de danske butikker, som tilbyder afbetaling via den svenske tjeneste. De mest populære butikker indbefatter som sagt blandt andet H&M, Intersport, Kicks, NA-KD, Bestseller og Acne Studios. Nedenfor kan du læse mere om de forskellige butikker, der samarbejder med Klarna. Her er der især fokus på de danske Klarna-butikker. Her får du også en kort oversigt over de mest populære danske butikker og webshops, hvor du kan betale med Klarna.

Klarna butikker i Danmark

I Danmark samarbejder en lang række butikker med Klarna. Det gælder både tøjbutikker til herrer, damer og børn. Det gælder også elektronikbutikker, hvor du kan købe TV, kameraer, computere og andet elektronik, du kunne drømme om. Der findes også et utal af møbelbutikker, der samarbejder med Klarna. Alle disse fysiske og onlinebutikker giver dig muligheden for at betale med Klarna og kan derfor også tilbyde afbetaling på deres produkter.

Klarna faktura butikker

Du kan finde den samlede oversigt over Klarnas butikker inddelt i kategorier inde på Klarnas egen hjemmeside. Her kan du se alle de mange butikker – der fortsat vokser i antal. For at finde ud af om en butik eller webshop har et samarbejde med Klarna, skal du blot kigge under den enkelte sides betalingsmuligheder. Så vil det være tydeligt, om Klarna er en af valgmulighederne. Nogle gange kan det være et krav, at du er medlem af webshoppens medlemsklub for at kunne betale med Klarna senere og ikke lige med det samme. Det er for eksempel tilfældet hos H&M. Her skal du være H&M Member for at benytte betalingsmåden ‘Betal senere’ gennem Klarna.

Nedenfor kommer en liste over nogle af de mest populære Klarna-shops online inden for tøj-, elektronik- og indretningsbutikker i Danmark, der samarbejder med Klarna:

Tøj:

 • BON’A PARTE
 • H&M
 • NA-KD
 • Spartoo
 • Stylepit
 • Babyshop
 • Hunkemøller
 • Sif Jakobs Jewellery

Elektronik:

 • LEASY
 • Proshop
 • Coolshop
 • HiFi-Klubben
 • Dustin
 • Merlin

Indretning/køkken:

 • ROOM21
 • Unoliving
 • Bovento
 • Kitchentime
 • L’easy
 • Coolshop

Hvis du eksempelvis ønsker dig en ny computer fra den ovennævnte webshop Dustin, kan du gennem Klarna få din betaling delt op. På Dustin kan du handle for mellem 1.000 og 20.000 kr. Her har du ligesom ved de andre webshops, der samarbejder med Klarna, mulighed for at have et eller flere afbetalingskøb samtidig. Så samler Klarna blot dine månedlige betalinger på én samlet faktura.

Din ansøgning om afbetaling behandles lige så snart, at du har bekræftet din ordre på Dustins hjemmeside. Svaret får du også med det samme. Hvis din ansøgning godkendes, behandles ordren lige nu og her. Hvis din ansøgning mod forventning skulle blive afvist, kan du prøve at gå tilbage til kurven og vælge en anden betalingsform. Ellers er det altså utroligt nemt at bruge Klarna som afbetalingsløsning i de mange ovenstående onlinebutikker og webshops. Alt, du nu skal gøre, er altså at finde dit nye tøj, elektronik, kosttilskud eller hvad du nu lige har brug for. Så klarer Klarna betalingen for dig.

Hvem er Klarna?

Klarna er en svensk betalingsmetode, der blev grundlagt i 2005 i Stockholm med det mål at gøre det lettere for folk at handle online. I de sidste 15 år har Klarnas mål været at gøre betalinger så enkle, sikre og fleksible som muligt. Klarna er en af ​​Europas største banker og tilbyder betalingsløsninger til 85 millioner forbrugere og 205.000 butikker i 17 lande. Der er derfor stor sandsynlighed for, at du kan finde en Klarna-løsning i din yndlingsbutik online. Klarna har hele 1.000.000 transaktioner pr. dag, så du er sikker på, at det er en populær betalingsmetode, der lever op til sine standarder.

Klarna findes ikke kun i Sverige og Danmark, men i mange forskellige lande verden over. Klarna er også en forholdsvis kendt udbyder i USA, Polen, Belgien, Italien og mange andre lande. Flere danske webshops er begyndt at tilbyde afbetaling i forbindelse med den almindelige onlinebetalingsmetode. Her bliver Klarna ofte valgt til fordel for andre udbydere, fordi deres afbetaling er så nemt at gå til, og der står ikke en masse med småt og gemte gebyrer. Det hele er ligetil, og det tiltrækker mange webshops og kunder.

Klarna kundeservice

Klarna har en fremragende kundeservice, så hvis du får problemer med din betaling eller afbetaling, kan du altid kontakte dem. På Klarnas hjemmeside kan du søge efter dit problem, hvorefter der kommer en masse forslag på svar og spørgsmål op, som relaterer sig til dit problem. Der er stor chance for, at du herigennem hurtigt kan finde et svar på dit problem. Her kan du blandt andet finde aktuelle problemer, spørgsmål og svar omkring faktura og afbetaling.

Et spørgsmål kunne for eksempel se således ud: Hvordan fungerer ”Køb nu, betal i X?”, hvor svaret så er, at hvis du vælger “Køb nu, betal i X”, kan du udsætte betalingen rentefrit. Her bliver fakturaen sendt i slutningen af hver måned, hvor du så skal betale i måneden efter. Under “Betal ifølge vilkår” kan du se, hvad du skal betale for at betale hele købet på en gang.

Hvis du ikke kan finde svar på dine problemer på denne side, kan du også ringe eller chatte direkte med dem. Der er altså stor mulighed for at finde en løsning på dit problem – uanset hvad det skulle være.

Sikkerhed med Klarna-webshops

Når du handler i butikker med Klarna, får du kontrol over dine udgifter på en sikker måde. Du behøver ikke at bekymre dig om skjulte gebyrer, for det er der ikke med Klarna. Du ved, hvad du skal betale fra starten. Så der er ingen overraskelser. Klarna beskytter dine oplysninger, og køberbeskyttelsen sikrer, at du aldrig behøver at betale, medmindre du får det, du bestilte.

Gennem en kombination af transaktionsovervågning, transaktionsbekræftelse og et dedikeret anti-svindelteam er Klarna en helt sikker onlinebetalingsmetode. Så behøver du ikke tænke nærmere over, om dine penge kommer de rigtige steder hen, og du behøver ikke bekymre dig om, at dine oplysninger bliver misbrugt. Betal med Klarna og vær sikker på, at sikkerheden er i orden.

Derfor kan du trygt få din shopping-oplevelse afsluttet med en betalingsløsning fra Klarna. Om du så vælger at betale med det samme eller at dele betalingen op i en afbetalingsløsning. Uanset hvad du vælger, er det yderst simpelt med Klarna.