Står du og overvejer at købe en iPhone 12, men har du ikke afklaret med dig selv, om du skal købe den på afbetaling eller kontant? Køber du en iPhone, eller andre større elektroniske apparater, skal man ofte lægge mange tusinde kroner kontant, som man ikke nødvendigvis lige har på hånden. Derfor tyr mange til løsningen at købe en iPhone 12 på afbetaling, hvilket for mange kan være en fordel – og slet ikke lige så bøvlet, som det måske lyder.

Få en kredit du kan bruge til hvad som helst:

Vi vil i denne artikel gøre dig klogere på, hvorfor et køb af en iPhone 12 på afbetaling kan være den rigtige løsning for dig, samt hvad du skal være opmærksom på, når du har valgt at købe den på afbetaling. Der er mange gode grunde til at gøre det, men også nogle til at lade være. Heldigvis er det ret simpelt, og vi stiller det her klart op for dig, hvad du får ud af det, og hvad du skal passe på.

Hvad vil det sige at købe en iPhone 12 på afbetaling?

Den nye iPhone 12 blackHelt generelt er der ikke så mange ting, der forhindrer en i at købe en iPhone 12 på afbetaling. I bund og grund handler det bare om, hvorvidt du vil betale hele beløbet nu eller over en længere periode med et fast beløb hver måned.

Hvis du gerne vil eje en iPhone 12, men ikke nødvendigvis har alle pengene kontant, kan en løsning være afbetaling. Afbetaling er et helt normalt koncept inden for mange forskellige brancher, hvor tingene måske koster lidt ekstra, end hvad folk har til rådighed om måneden. Herved tilbyder butikker en ordning, hvor du i stedet for eksempelvis at betale 8.000 kontant at betale 800 kroner over 10 måneder eller 400 over 20 måneder. På den måde kan den nemmere indgå i manges hverdagsbudgetter.

Det samme gør sig eksempelvis gældende ved køb af sofaer og andre dyre ting. Derfor er der ikke noget at frygte ved afbetaling – det er blot en metode for forhandleren at gøre produktet mere attraktivt. Nogle gange pålægger forhandleren dog et gebyr, eller en rente om man vil, fordi det skal “koste” noget for dig ikke at betale det hele kontant med det samme. Det er trods alt er en service, som du modtager i forbindelse med dit køb.

Forhandleren tager trods alt en risiko ved at sprede betalingen, da det ikke er sikkert, at du om 5 måneder vil være i stand til at betale beløbet. Hvis forhandleren derimod tager pengene kontant med det samme, er han sikker på, at han får alle pengene med det samme, for ellers kan du ikke få produktet. Og det gør sig altså også gældende ved køb af iPhone 12 på afbetaling.

Nyere fordele ved køb på afbetaling

Netop fordi afbetaling er blevet en mere og mere populær løsning, så er der heller ikke de samme renter og gebyrer på køb via afbetaling, som der var tidligere. Butikkerne vil gerne gøre sig attraktive, og derfor har de de senere år lempet på kravene til afbetaling, fordi de gerne vil være konkurrencedygtige. Det er nu om dage en fordel for dig, fordi du ikke skal betale de samme hårde gebyrer som tidligere. Nogle gange kan du sågar være så heldig at købe din mobiltelefon eller computer helt uden renter og gebyrer, fordi købet i sig selv er så vigtigt for forhandleren, at de gerne vil løbe risikoen, at de ikke får betalingen over tid.

Det skyldes blandt andet, at der er kommet langt mere systematik i overblikket over dårligere betalere, som virksomhederne deler med hinanden. Derved kan forhandlerne hurtigere sortere folk fra, som har en historik som dårlig betaler og derved kun vælge dem, som har stor sandsynlighed for at betale eksempelvis en iPhone 12 på afbetaling.

Hvis du gerne vil undgå at blive en dårlig betaler, er det altså vigtigt, at du betaler dine regninger, når du køber ting på afbetaling. Informationen spredes hurtigt, og du vil opleve, at butikkerne ikke sælger noget til dig, som enten kræver lån, eller som foregår over afbetaling.

Hvornår er det en god idé at købe iPhone 12 på afbetaling?

Der findes gode tidspunkter at købe en iPhone 12 på afbetaling på, og der findes dårlige tidspunkter. Helt grundlæggende er det essentielt, at du har styr på din privatøkonomi og kan finde ud af at spare op og lægge til side hver måned. Som med alle andre relativt dyre luksuskøb er det vigtigt, at det ikke bliver spontane, men derimod velovervejede beslutninger, som du kan stå ved på den lange bane.

Har du derfor svært ved at få økonomien til at køre rundt, bør du ikke ty til køb af iPhone 12 på afbetaling, selvom du måske ser det som en billig løsning. Løsningen er ikke billigere. Du forskyder blot betalingen, så du skal være sikker på, at du inden for en overskuelig fremtid har penge på kontoen til at betale de månedlige beløb. Det er altså ikke et tilbud eller et udsalg, du benytter dig af, men en betalingsform, der tilgodeser den, som måske ikke har verdens største rådighedsbeløb, men som ved, at man over en periode godt kan betale et par hundrede kroner om måneden.

Kan du altså erkende, at du ikke har det månedlige rådighedsbeløb, så bør du klappe dig selv på skulderen for at indse, at du måske ikke lige skal investere i en iPhone 12 på afbetaling. Har du derimod lavet regnestykket og fundet ud af, at du godt kan tillade dig at købe en, så er der absolut intet i vejen for, at du bare giver den gas med dit nye legetøj.

For lige at opsummere, hvornår du godt kan tillade dig at købe på afbetaling:

  • Når du har styr på din privatøkonomi og ved, at du kan sætte et beløb til side hver måned
  • Når du ved, at du trods manglende penge lige nu ved, at du snart får penge på kontoen igen

Og du bør altså ikke købe en iPhone 12 på afbetaling:

  • Hvis du tænker, at det er en billigere løsning
  • Hvis købet er drevet af impulser og ikke er velovervejet
  • Hvis du står med færre penge i lommen de kommende måneder end denne måned

Hvad sker der, hvis man ikke har råd til afbetaling?

Flot blå iPhone 12 64GBSkulle det ske, at du har valgt at købe en iPhone 12 på afbetaling, så kan du risikere at blive registreret som dårlig betaler af både den virksomhed, du købte smartphonen ved, men også andre virksomheder, som vil undgå dårlige betalere. Hvis du bliver registreret som dårlig betaler, kan du hos mange virksomheder ikke få lov til at optage lån til køb eller betale på afbetaling, som ville være tilfældet her.

Du har måske hørt om RKI før, som står for Ribers Kredit Institut, og det er en liste med dårlige betalere, som virksomhederne kigger på, når de skal vurdere, om de har lyst til at give dig et tilbud på afbetaling eller låne dig pengene. Hvis du står som dårlig betaler, er der nemlig større risiko for, at du ikke betaler de penge, du skylder, og det har virksomhederne ingen interesse i, hvis du står og vil købe en iPhone 12 på afbetaling.

Du står ikke i RKI for evigt, men du skal bevise over en årrække, at du godt kan håndtere din økonomi og ikke udgør en risiko for virksomheder, der vil tilbyde dig en fordelagtig finansieringsløsning. Bliver du altså ved med ikke at betale dine kreditorer, så vil du forblive registreret som en dårlig betaler, men betaler du dine regninger, så vil du på et tidspunkt komme ud af det.

Det kan altså have alvorlige langsigtede konsekvenser ikke at betale sin iPhone 12 på afbetaling, og derfor bør du altid betale de månedlige betalinger, du godkender og skriver dig op til, når du vælger at købe på afbetaling.

Køb af iPhone 12 på afbetaling: Hvor kan man købe den?

Du finder en iPhone 12 i langt de fleste klassiske butikker, der sælger elektronik og tilbyder telefoniløsninger. Du kan altså købe den hos dit teleselskab, men du kan også gå ned og købe en iPhone 12 på afbetaling uden binding i din nærmeste elektronikbutik.

Hvis du ikke har noget abonnement i forvejen til din telefon, så kan det være en fordel at købe det, når du skal have ny telefon. Der er nemlig ofte favorable fordele, når man vælger at tilkøbe et abonnement, når man skal have ny smartphone. Det kan eksempelvis være, at du kan en iPhone 12 på afbetaling helt uden renter og gebyrer, forudsat at du køber telefonen med et abonnement, hvor du typisk binder dig i 6 måneder.

Der kan dog også være andre fordele at hente. Eksempelvis bliver telefonen billigere i pris på grund af en rabat relateret til abonnementskøb, men det kan også være, at du får et musikprogram med gratis i en vis periode. Hvis du altså leder efter begge dele, bør du drage fordel af de mange gode tilbud, som er derude.

Vær dog opmærksom på, at du selvfølgelig skal vælge et sted, som tilbyder køb af iPhone på afbetaling. Det er nemlig ikke alle steder, der tilbyder det, men mange steder burde. Til gengæld bør du sammenligne de forskellige tilbud, da der kan være mange penge at spare på noget, som er så dyrt som en helt ny iPhone.

Er det det værd at købe en iPhone 12 på afbetaling?

Du skal naturligvis have afklaret dine behov for en ny telefon. Generelt for iPhones er der mærkbare ændringer fra ældre versioner til nye, men det er ikke nødvendigvis sikkert, at du har behov for det nyeste af det nyeste.

En iPhone 12 kan blandt andet, i sammenligning med dens forgænger, tilbyde:

  • Bedre design
  • 5G-forbindelse
  • Bedre batterilevetid
  • Bedre processor
  • Bedre kamera

Spørgsmål, du stiller dig selv, kan så til gengæld være: Er det bedre at prøve noget andet end iPhone? Her er svaret heller ikke så lige til.

Hvis du har været vant til iPhones de sidste mange år, kan det være svært at gå over til et andet design, og det vil uden tvivl kræve noget tilvænning. Alene af den årsag er der mange, som ikke skifter over til andre smartphones, fordi besværet ganske enkelt er for stort til skiftet. Det er ganske enkelt ikke det værd.

Er du dog træt af iPhones, og mangler du en løsning på et bestemt problem, så er der mange modeller derude, som rent teknisk sagtens kan hamle op med Apple. Men deres produkter er bare så stilrene og passer godt ind i vores hverdag, og derfor kan det være svært at lave et skift. Det er alt sammen overvejelser, du bør tage, før du vælger at købe en iPhone 12 på afbetaling.

Konklusion: Køb kun iPhone 12 på afbetaling, hvis du har styr på økonomien

Nu har vi givet lidt information omkring iPhone 12 på afbetaling, og hvad du skal være opmærksom på, når du vælger at benytte dig af den finansieringsløsning. Vi håber ikke, at det har skræmt dig væk, fordi der er rigtig mange fordele ved at vælge at købe den på afbetaling, og den største er naturligvis den umiddelbare glæde, du får ved at erhverve dig et nyt stykke legetøj.

Undersøg dog markedet grundigt inden, så du altid får den bedste handel. Der er mange, der gerne vil sælge dig en ny mobil, og tilbuddene hænger bogstaveligt talt på træerne. Klik dig rundt på de forskellige forhandleres hjemmesider og find ud af, hvor du kan gøre den bedste handel. Læs dog altid det med småt, så du kan være sikker på, at du ikke bliver snydt. Virksomhederne skal gøre det mere og mere klart, hvad betingelserne er, men der er stadig ting, som du skal holde godt øje med.

Vi håber i hvert fald på, at du er blevet klogere, og at du er mere motiveret i jagten på en iPhone 12 på afbetaling.

iPhone 12 unboxing video

Få en kredit du kan bruge til hvad som helst: