Jagttøj kan købes på afbetaling i flere og flere jagtudstyrsbutikker. Det gør det nemmere at komme i gang med den spændende hobby, uden at skulle gå på kompromis med beklædning og komfort under jagten. Læs med her, og find ud af, hvad du skal være opmærksom på, når du køber jagttøj på afbetaling.

Jagt er en dyr – men dejlig – hobby med masser af frisk luft, skønne naturoplevelser og et godt sammenhold.

Men udstyret skal være i orden. Både når det kommer til geværet og det jagttøj, som skal sikre dig mod at blive kold, våd og få en forkølelse som det kedelige minde om din seneste jagttur.

Det er dyrt at komme i gang med at gå på jagt

Det gør det til en dyr fornøjelse at komme i gang med at gå på jagt. For inden du kommer ud af jagtudstyrsbutikken med jagttøj, jagttaske, gevær og andet udstyr, har du nemt brugt i omegnen af 15-20.000 kroner.

Alene vind- og vandtæt jagttøj som holder dig varm og komfortabel under hele jagten, løber nemt op i de første 5.000 kroner. Hvis det skal være i en ordentlig kvalitet. Og endnu dyrere bliver det, hvis der skal sidde de kendte og allerbedste mærker i tøjet.

Det er penge, der kan være svære at hive ud af privatøkonomien – også selv om du har en god, fast indtægt.

Køb jagttøj på afbetaling

Derfor er der flere og flere jagtudstyrsbutikker, som tilbyder, at du kan købe jagttøj på rentefri afbetaling. Det er lidt ligesom du kender det fra de store elektronikvarehuse, og når du køber f.eks. briller.

Altså kan du gå ud ad døren i jagtbutikken med alt det jagtudstyr og jagttøj, du skal bruge, uden at skulle lægge en krone – og du kommer ikke til at betale hverken dyre renter eller gebyrer for afdragsordningen.

Du får bare beløbet delt op i små nemme bidder på 10-12 afdrag.

Se, det gør det mere økonomisk overkommeligt at komme i gang med at gå på jagt.

Hvad er afbetaling?

I praksis er en afbetalingsordning et lån, som du så afbetaler efterfølgende.

Men et lån skal du jo normalt betale renter og gebyrer for til dem, som du låner pengene af.

Det slipper du for, når du køber jagttøj på rentefri afbetaling. For her er det jagtudstyrsbutikken, som betaler renterne og gebyrerne til det finansieringsselskab, som står for afdragsordningen.

Derfor ender jagttøjet og det andet jagtudstyr ikke med at koste dig mere, selv om du deler betalingen op i flere afdrag.

Bagsiden af medaljen

Men medaljen har en bagside, som du skal være klar over. Og meget bevidst om.

For overholder du ikke afdragene, er det dig – og ikke butikken – som kommer til at betale de ekstra renter og gebyrer, som løber på lånet.

De kan være af en anseelig størrelse, som kan ende med at koste dig mange penge.

Har du egentlig råd til at købe jagttøj på afbetaling?

Men det problem får du jo aldrig, vel?

Det kommer an på, hvor meget jagttøj og jagtudstyr du køber på afbetaling.

Lad os sige, at du køber for f.eks. 20.000 kroner – så du både får gevær og det hele med – og vælger en rentefri afbetaling på 10 måneder.

Så skal du jo faktisk ud at finde 2.000 kroner hver måned de næste 10 måneder i streg, for at kunne overholde den aftale, du har indgået med finansieringsselskabet bag afdragsordningen.

Derfor bør du altid lægge et budget, før du går ud for at købe jagtudstyr og jagttøj på afbetaling.

Så kan du sikre dig, at du har luft nok i økonomien til, at du altid er sikker på at kunne overholde dine afdrag.

HUSK: Det er ikke nok, at du kun lige har 2.000 kroner til overs på kontoen hver måned. Det kan nemt blive svært og surt at holde til i længden. Og nemt gå galt, hvis der lige kommer nogle uforudsete udgifter.

Alternativer til at købe en afdragsordning på dit jagttøj

Men hvad gør du så, hvis dit budget afslører, at det bliver lidt stramt med at finde luft i økonomien til afdragene på dit nye jagttøj – og måske øvrige jagtudstyr?

Alternativet er at tage et almindeligt forbrugslån til jagttøjet.

Her kommer du så til selv at betale renter og gebyrer. Men til gengæld kan du så få en længere løbetid på lånet. Det gør det mere overkommeligt at få plads til i økonomien.

Derfor tilbyder de fleste jagtudstyrsbutikker også den mulighed.

Men her kan du oftest få lånet billigere, hvis du selv søger om det direkte hos en udbyder af forbrugslån på nettet. Selv, hvis du vælger at søge om låne hos det samme finansieringsselskab, som jagtbutikken anvender.

For når jagtbutikken står for at formidle lånet, får de naturligvis en kommission fra finansieringsselskabet. Den kommer du til at betale for i form af højere renter og gebyrer.

Det undgår du, hvis du selv søger om lånet.