En legemåtte kan blive din og dit barns bedste ven derhjemme. Legemåtter indbyder til hyggestunder, leg og læring nede på gulvet på en blød og behagelig skummåtte, der er særligt designet til børn.

I denne artikel har vi samlet alt der er værd at vide om legemåtter, så du kan blive inspireret til dig næste køb. 

Hvad er en legemåtte lavet af?

En legemåtte ligner et tykt gulvtæppe med alverdens flotte designs og mønstre. Selve måtten består af et behageligt memory skum, som er stødabsorberende. Materialet er særligt smart, da det sikrer, at barnet ikke kommer til skade, hvis det skulle falde på måtten. 

Legemåtter beskytter mod kulden

Når man er lille, så foregår rigtig meget af ens verden nede på gulvet. Især når man ikke er helt sikker på sine første skridt, så er det sikrest bare at kravle rundt og udforske derhjemme. 

Det kan godt gå hen og blive koldt og ubehageligt at sidde og lege på et køligt klinkegulv, og det bliver hurtig kedeligt, hvis man altid skal sidde i en børnestol. Her er legemåtten den perfekte løsning. Måtten giver fri bevægelse på gulvet, samtidig med at det tykke skum beskytter mod kulden. 

Legemåtter til babyer

Legemåtter er fantastiske til alle aldre. Både små og store børn har glæde af, at have en lækker legemåtte at sidde på, når der leges på gulvet. Hvis du har en lille baby der hjemme, så vil de med garanti også have glæde af at hygge nede på en legemåtte. 

Måtten er et sikkert sted at øve sig i at kravle, rulle og tumle med masser af plads omkring sig. Det bløde memoryskum beskytter både ryg og knæ mod stød, så det er det perfekte sted at udforske og prøve grænser af, selv når man er helt lille. 

Hvordan finder jeg den rigtige legemåtte

Legemåtter kommer i mange forskellige designs, størrelser, former og farver. Det vigtigste du skal overveje er, hvor meget plads du har til måtten der hjemme. Jo større legemåtten er, jo federe er det for de små at boltre sig. 

Du kan også sagtens finde legemåtter i fine, søde og stilfulde designs, som passer til indretningen der hjemme. Legemåtter kan sagtens være med til at bringe skønhed og god stil inde i stuen eller på børneværelset. Samtidig er de fleste legemåtter vendbare, så de har et flot design på hver side.