ViaBill er en løsning, til når kunder hos forskellige webshops ikke har råd lige nu og her til at købe et eller flere produkter. Med ViaBill kan du nemlig købe nu og betale senere. Denne smarte betalingsmetode er selvfølgelig en nytænkning af en almindelig kreditaftale. Kredit har dog tit været noget, som man skyldte den enkelte butik.

Koeb-paa-afbetaling.dk er hverken administreret eller associeret med ViaBill

Men med et koncpt som ViaBill står ViaBill for hele regningen, og den givne shop får sine penge med det samme. Dette styrker handelen for alles vedkommende, da hver enkelt kunde nu har klarere rammer for, hvordan deres kredit håndteres, butikken med det samme har sin betaling for sine produkter, og ViaBill bedre kan håndhæve hver enkelt sag. Helt grundlæggende tilbyder ViaBill nemlig deres kunder helt almindelige køb på afbetaling blandt mange tusinde webshops.


Alt du behøver at vide om ViaBill butikker og betaling

ViaBill er selvfølgelig ikke den eneste udbyder af denne form for kreditbetaling, men de er en af de største udbydere på det danske marked. Faktisk er de også at finde uden for Danmarks grænser, da deres åbne og letforståelige politik har gjort dem yderst populær. ViaBill shops har da også fundet meget succes med konceptet, da det jo gør det betydeligt nemmere for den enkelte shop eller butik.

Ligeledes gør de klare retningslinjer fra ViaBill det også nemmere for den enkelte shopper eller køber, da det nu er tydeligt, hvor meget man skylder. ViaBill er særligt populært blandt købere, da de ikke opkræver renter for deres kreditkøb. Ved ikke at opkræve renter bliver det ikke kun billigere, men også nemmere at få overblik over hvad man skylder, og hvor meget man har brugt.

Foruden kredit, som er forbundet til den enkelte shop, tilbyder ViaBill også en såkaldt ViaBill-konto, hvor det er muligt at indsætte penge direkte. Herfra kan du så bruge pengene direkte til betaling af produkter fra alle de ViaBill shops, som du elsker at købe fra.

I denne artikel gennemgår vi de mange fordele ved ViaBill og ViaBill shops. Vi gennemgår også, hvordan man får ViaBill, og hvordan man betaler sin kredit af til ViaBill. Desuden fortæller vi også om ViaBills historie og fremgangsmetode. Og selvfølgelig giver vi også nogle eksempler på webshops, som du kan benytte ViaBill som betalingsmetode hos.

ViaBill kan benyttes i flere butikker – men kun online

Der, hvor kunder hos ViaBill virkelig har en fordel, er ganske enkelt, at du som ViaBill-kunde kan benytte ViaBill hos flere forskellige shops og butikker. I Danmark alene finder du over 5.500 ViaBill butikker online, som så til gengæld forhandler dusinvis af forskellige typer produkter. Du kan for eksempel købe elektronik, hvidevarer, tøj, sko, haveudstyr, sportsudstyr, smykker og endda ting til kæledyr og heste.

Dette er helt klart en af de største fordele ved at forsøge sig med ViaBill-onlineshops og -butikker. Med ViaBill har du et stort udvalg at gå på opdagelse i, og du kan købe stort set alt, hvad du mangler, lige når du mangler det. Ved at binde sig til et lånefirma som ViaBill, som opererer uden renter, kan du altså få adgang til shoppeoplevelser, som går lidt ud over det sædvanlige. Desuden har ViaBill også et godt samarbejde med de webshops, som du kan betale med ViaBill hos. Derfor kan du også nyde godt af forskellige fordele, når du benytter ViaBill regelmæssigt. Her er masser af rabatter at opnå og kampagner at tage del i.

En ulempe ved ViaBill og lignende kreditudbydere er selvfølgelig, at de kun arbejder med og for webshops. Så selv hvis du går til en fysisk forhandler, der også har en webshop, kan du ikke shoppe med ViaBill i selve den fysiske butik. Derudover opererer mindre butikker sjældent med denne type betalingsmetode, så holder du meget af en lokal designer-butik, vinsælger eller lignende mellemdyr forhandler, må du altså spare op for at nyde godt af deres produkter.

Helt almindeligvis anbefales det, at du bruger ViaBill som betalingsmetode i shops, hvor du shopper efter mellemdyre produkter og varer. Du kan helt gratis oprette en rentefri kreditaftale med ViaBill på op til 2.000 kroner, men vil du shoppe for mere end 2.000 kroner, kan du mod et månedligt gebyr opnå en større kreditaftale. Dette beløb er din samlede kredit. Derfor kan det altså bruges til et enkelt køb såsom en mobiltelefon eller gallakjole, men det kan også bruges til flere mindre køb. Du er heller ikke begrænset til kun at købe hos én butik med ViaBill. Den største fordel ved at shoppe med ViaBill er helt klart, at du har flere større onlineshops at vælge imellem.

Der er flere forskellige butikker, hvor du kan betale med ViaBill

I alt tilbyder ViaBill en nem og hurtig betalingsløsning til over 5.500 webshops og butikker, så der er rigeligt at vælge imellem. Dette er ganske enkelt en bonus ved at have et dansk firma: De har nemmere og hurtigere kunnet få danske webshops ombord til at arbejde sammen om at få produkter ud til folket. Med alle de forskellige ViaBill-onlinebutikker og -shops, er der lidt til enhver smag, men hvordan bruger du bedst ViaBill?

Der er overordnet to måder, hvorpå du kan benytte ViaBill som betalingsmetode. Den ene er mere afslappet: Du ser et produkt til under 2.000 kroner, du gerne vil købe, og du opretter en ViaBill-konto, kaldet Mit ViaBill, køber produktet og betaler de 2.000 kroner af henover de næste fire måneder. Den anden metode er til dig, der holder rigtig meget af at købe på kredit. Med denne metode stifter du også en kreditaftale med ViaBill og opretter et Mit ViaBill. Herfra betaler du et mindre gebyr for at kunne købe for over 2.000 kroner på kredit. Samtidig nyder du også godt af rabatter og kampagner, som ViaBill har lavet sammen med de butikker, som de arbejder sammen med.

Hvis du har overvejet at få Mit ViaBill, som er den særlige konto, som ViaBill stiller til rådighed for alle deres kunder, kan du med fordel se næste afsnit i denne artikel. Næste afsnit, ”ViaBill-webshopsoversigt”, giver dig nemlig en fin oversigt over nogle af de mest populære kategorier og webshops, som ViaBill har at byde på.

ViaBill shops oversigt

Hvis du gerne vil have en komplet oversigt over samtlige ViaBill shops og onlinebutikker, kan du finde en sådan på deres egen hjemmeside. Vil du dog allerhelst kun se de mest populære, kan du altid se deres fulde liste på deres egen hjemmeside. Selvom der findes ViaBill shops til stort set enhver type shopper, er ViaBill særligt populær hos følgende typer butikker:

 • Dametøj
 • Herretøj
 • Kosmetik og helse
 • Elektronik (computere, mobiltelefoner og tilbehør)
 • Smykker og ure
 • Planter og haveudstyr
 • Underholdning og legetøj – til børn og voksne
 • Mad (takeaway, alkohol, slik og lignende).
 • Møbler (Seng, sofa eller spisebord)

Her vil vi lige gennemgå nogle af de mest populære ViaBill butikker for hver enkelt kategori, så du kan få en fornemmelse af, hvad ViaBill har at tilbyde dig som potentiel kunde. Vi gennemgår altså de ovenstående kategorier helt slavisk og kronologisk med forslag til hver type ViaBill shop.

Første kategori er dametøj, og ViaBill har særligt mange webshops, som fokuserer på dametøj. Der er mere end 40 ViaBill butikker, som forhandler dametøj. Hvis du er en kvinde, der virkelig holder af at købe tøj, kan du prøve nogle af de følgende fem ViaBill butikker:

 • Stylepit (der også sælger til mænd)
 • Rie Pels (der sælger masser af luksuriøse pelsvarer)
 • Lykke By Lykke (der er et kendt dansk brand)
 • Blossom (der forhandler en masse forskellige luksus-designere)
 • Shu’s (der specifikt forhandler håndlavede hjemmesko til hele familien).

Som det er tydeligt fra denne korte liste, har ViaBill shops altså noget til enhver smag, når det kommer til dametøj. Her er både større ViaBill shops til damer, som har et bredt udvalg, men der er også specialiserede butikker, som har enten en underkategori, en særlig stil eller et prisleje, som de går efter.

Anden kategori er herretøj. Hvis du er mand og holder af at shoppe online, har ViaBill selvfølgelig også noget til dig blandt deres online-shops. Ligesom med ViaBill butikker med dametøj har ViaBill over 40 shops til herrerne. ViaBills-shops til herretøj er generelt mere maskulint, men der er dog også noget mere neutralt. Her er fem udvalgte ViaBill-shops til herrer:

 • Stylepit (der også sælger til kvinder og har et bredt udvalg af design)
 • Rudecru (der har en særlig street-stil, som vil være god til unge mænd)
 • Tøjeksperten (der har klassiske design til ældre og voksne mænd)
 • Bjergkæden (der sælger masser af tøj til outdoor-aktiviteter)
 • UnderBoxer (der specialiserer sig i undertøj til herrer).

Ligesom med dametøj er det altså tydeligt, at der er et stort og bredt udvalg. Potentielt kunne du som mand købe tøj, sko og andet til klædeskabet kun hos ViaBill-shops uden problemer.

Tredje kategori er helse og kosmetik. Her menes der for eksempel shampoo, balsam og kropssæbe, cremer, makeup, parfumer og lignende. Kort sagt, forskellige produkter, som man kan bruge til at holde sig ren og pæn med. Denne kategori er lidt mindre end tøj, men der er da stadig over 30 ViaBill shops at vælge imellem. Her får du fem forslag til ViaBill butikker, der forhandler kosmetik og helse:

 • Kisura (der forhandler alt til hårpleje, inklusive extensions)
 • Matas (der har alt mellem himmel og jord til hud, hår og negle)
 • Beautycos (der har et stort og bredt udvalg af makeup og tilbehør)
 • Lookperfect (der har lave priser på hårpleje og hudpleje)
 • Eliteparfumer (der forhandler flere kendte mærker parfume til fornuftige priser).

Som med de andre kategorier kan man altså her se et bredt udvalg af forskellige webshops, som man kan handle hos med ViaBill. Her er der dog særligt fokus på lave priser og stort udvalg, hvor de to tøj-kategorier også havde nogle dyrere og mere luksuriøse ViaBill-shops.

Den fjerde kategori er elektronik, og dette er selvfølgelig en meget bred kategori. Når det kommer til elektronik, kan du finde ViaBill butikker, der forhandler udstyr til foto og video, TV og lyd, forskellige el-artikler og endda robotter som R/C-biler og miniaturefly. Altså er dette en bred kategori, hvilket også kan ses blandt disse fem forslag:

 • MIDHobby (der har et stort udvalg af robotter og andet legetøj til voksne)
 • PhotoCare (der har alt, hvad du kunne behøve i forhold til kamera og kameraudstyr)
 • BlueCity (der har brugt elektronik til fornuftige priser)
 • ComputerSalg (der har et af de største udvalg af elektronik på det danske marked)
 • MyTrendyPhone (der har alt i udstyr til mobiler og tablets).

Der kunne nemt nævnes flere underkategorier og flere eksempler på ViaBill-shops, der forhandler elektronik, men siden ViaBill har over 50 forskellige butikker i denne kategori, må vi hellere stoppe her.

Den femte kategori er smykker og ure. Dette er selvfølgelig en noget petit og specifik kategori, men det kan dog alligevel blive til mere end 45 ViaBill butikker med fokus på smykker og ure. Og udvalget er også bredt, som man kan se på disse fem udvalgte shops:

 • net (der har et bredt udvalg af smukke vielsesringe til fornuftige priser)
 • Henrik Ørsnes (der forhandler alt fra den kendte, danske smykkesmed)
 • Armytags (der kun sælger såkaldte hundetegn, både til mennesker og hunde)
 • SeekerWatches (der sælger eksklusive ure til alle aldre)
 • Smykkekæden (der forhandler flere kendte mærker af smykker til både herrer og damer).

Dette er altså en specifik og dog bred kategori med flere undergrupper, som kan have overlap.

Den sjette kategori er planter og haveudstyr. Dette er en ret bred kategori, hvor du kan finde alt, der er grønt og er til grønne fingre. Her har ViaBill mere end 50 forskellige butikker, som du kan shoppe hos. Her får du fem forslag til, hvor du kan kigge, hvis du gerne vil gøre livet grønnere:

 • Bloomit (der sælger blomsterbuketter, som du kan give ved særlige lejligheder)
 • Havehobby (der sælger alt til den glade gartner)
 • Fairygarden (der forhandler figurer og lignende til såkaldte mini-haver)
 • Plantetorvet (der sælger planter, som nok skal pynte i din have)
 • BilligGrow (der sælger planter og andet grønt til den prisbevidste køber).

Her er udvalget måske ikke nær så bredt, men til gengæld er der meget at vælge imellem. Holder du af at pynte haven eller blot at få lidt grønt ind i dit hjem, kan du i hvert fald finde rigeligt med ViaBill-shops og -butikker at købe fra.

Den syvende kategori er underholdning og legetøj. Her er lidt for enhver smag og enhver hobby, men ligegyldigt hvad du er til, skal du nok kunne finde en ViaBill-shop til dig her. Hvis ikke du har en specifik hobby allerede, kan du måske endda finde en ny blandt disse fem forslag:

 • HorseShop (der forhandler udstyr til heste og ridning i solid kvalitet)
 • MasterCubeStore (der forhandler rubiksterninger og anden hjernevridende underholdning)
 • PuzzleShop (der forhandler flotte puslespil til hele familien eller kun til dig)
 • Beerpong Shoppen (der selvfølgelig kun er til de voksne)
 • SpilCompagniet (der forhandler brætspil og lignende spil til hyggelige stunder sammen).

Den ottende og sidste kategori er madvarer. Dette er en meget bred kategori, men alle disse ViaBill-shops har det tilfælles, at deres udvalg kan spises eller drikkes. Her finder du takeaway, vinspecialister, almindelige dagligvarer og endda slikbutikker. Der er over 40 ViaBill-shops til mad og drikke at vælge imellem, så er du småsulten, lækkersulten eller blot sulten, kan du eventuelt prøve en af de følgende fem ViaBill butikker:

 • dk (der er en af de største fastfood-forhandlere i Danmark)
 • Kokkens Vinhus (der har flere typer vine til forskellige priser)
 • Fiskehuset (der sælger alt godt fra havet, leveret lige til din dør)
 • CandyStore (der har masser af godter til den søde tand)
 • KaffeDeal (der sælger både kapsler og sirup til kaffeelskeren).

Disse otte kategorier er selvfølgelig ikke de eneste kategorier, som du kan finde ViaBill-shops til. Hvis du gerne vil se hele deres udvalg, kan du dog se det på deres hjemmeside.

Hvor kan man bruge ViaBill? – Og hvor kan man ikke?

Vi har nu gennemgået en masse onlineshops, hvor du kan benytte ViaBill som betalingsmetode. Her kommer så til gengæld ulempen ved denne form for betalingsløsning: du kan kun benytte ViaBill og lignende udlånsfirmaers service til onlineshopping.

I dag har onlineshopping hurtigt vundet et fodfæste for de fleste mennesker over hele verden. Onlineshopping er nemt og ligetil, og så længe man er okay med at vente på sin pakke og betale fragten, kan man få præcis det, man ønsker. Dog er der stadig mange, som holder af at gå ind i en fysisk butik og se udvalget. På denne måde får mange mennesker stadig en fornemmelse af, at shopping og indkøb er en oplevelse. Med ViaBill-shops er det jo kun muligt at se billeder af produkterne.

Mange butikker, der sælger relativt dyre produkter, har som oftest en aftale med en bank eller lignende lånefirma, så det stadig er muligt at købe produkterne på kredit. Disse kreditaftaler har som oftest renter på sig, og de er ikke nær så fleksible som eksempelvis ViaBill er med sine onlineshops og kunder. Hos ViaBill er det for eksempel ofte muligt at betale restbeløbet af, når du ønsker det. Fordi andre lånefirmaer og banker tjener størstedelen af deres penge på renter og gebyrer, er du som oftest bundet til at betale på normeret tid og ikke kortere eller længere.

ViaBill gør det nemmere for dig, når du køber hos webshop

Hvad er ViaBill shops egentlig værd for den gennemsnitlige onlineshopper? Helt kort og godt, så gør ViaBill det muligt for dig at shoppe hos alle dine favorit-onlinebutikker, selv hvis det kniber med pengene her og nu. Ved at shoppe hos ViaBill butikker med denne smarte betalingsmetode, kan du få de forskellige nødvendigheder med det samme i stedet for at måtte gå i månedsvis og vente på, at du har fået sparet pengene op.

Når du benytter ViaBill, dækker de som udgangspunkt 75 % af den givne udbetaling. Du skal altså kun betale 25 % af prisen. Det er også muligt at betale senere, når du køber på afbetaling med ViaBill, men førnævnte er den mest normale metode, som ViaBill benytter, når en kunde gerne vil købe på kredit.

Har du først ViaBill, er det ufatteligt nemt at betale med ViaBill igen. Ved første køb i en af de mange ViaBill shops, skal du give e-mail, mobilnummer, CPR-nummer og betalingskort, men ved alle efterfølgende køb skal du blot verificere dig selv med din e-mail. Dette gælder, uanset hvilke ViaBill-onlinebutikker du handler hos, og uanset hvilke ViaBill-onlinebutikker du før har handlet hos.

Shops med ViaBill vinder fodfæste

viabill butikker

ViaBill startede sin rejse tilbage i 2014, som du kan læse mere om længere nede i denne artikel. Denne rejse har ført til masser af vækst og grobund, så nu kan flere lande end bare Danmark nyde af den spændende forretningsmodel, som er en nytænkning af den gamle kreditordning.

Som ViaBills grundlægger, Jan Lytje-Hansen, kunne fortælle Berlingske i 2019, vinder ViaBill stærkt på at fokusere på små og mellemstore virksomheder, hvilket du kan læse mere om her. Langt de fleste udlånsvirksomheder, som ViaBill jo er, fokuserer på langt større butikker og shops. Derfor fandt ViaBill meget kærlighed blandt de shops og butikker, som de valgte at fokusere på. Og forholdet har været særdeles profitabelt for både ViaBill og de shops, som de samarbejder med. Det har klart betalt sig for ViaBill at fokusere på mindre forretninger, da de derved har kunnet brede deres vinger ud og have mere indflydelse på det danske onlinemarked som helhed.

Ved at fokusere på de små og mellemstore webshops har ViaBill selvfølgelig også kunnet dyrke samarbejdsforhold med langt flere butikker. Dette kan alle de andre butikker også nyde godt af, når de bliver en del af ViaBills butikkers fællesskab.

ViaBill – den perfekte løsning til onlinebutikker

Det er nu blevet godt etableret, at ViaBill er at finde hos mange forskellige onlineshops. Men hvorfor er webshops så med på at få ViaBill som en af deres betalingsmuligheder? Helt kort og godt gør et udlånsfirma som ViaBill det nemmere for den enkelte shop at få flere kunder i butikken.

ViaBill praler selv af, at med ViaBill stiger en webshops konvertering med hele 18 % i gennemsnit. Til gengæld kræver ViaBill kun 0,75 % i gebyr per transaktion foretaget på webshoppen, så det koster heller ikke det hvide ud af øjnene at have ViaBill, hvis man har en lille og ny webshop.

Som oftest shopper kunder også lidt mere, når de køber på kredit. Hvis man kan købe nu og betale senere, kan man jo lige så godt få lidt mere med i kurven. Dette fører til en øget basket size på mere end 30 %. Kort og godt tjener webshops altså mere, når de tilbyder deres kunder ViaBill som betalingsmetode, fordi de kan lokke lidt flere besøgende til, og disse kunder til gengæld er mere komfortable med at købe mere.

Sådan virker ViaBill for forretninger

Er du forretningsejer, og overvejer du at få ViaBill til din webshop? Eller er du måske bare nysgerrig på, hvordan ViaBill fungerer fra en forretningsejers synspunkt? Her får du en hurtig opsummering af, hvorledes det fungerer for ViaBills butikker.

Når en webshop har indgået samarbejde med ViaBill, er det faktisk en dejligt kort proces, når en kunde vil købe nu og betale senere. Det fungerer således:

 • En kunde køber et af dine produkter
 • Kunden vælger at betale med ViaBill
 • ViaBill betaler på kundens vegne
 • Og det var det – ret nemt, ikke sandt?

Medmindre den specifikke kunde fortryder sit køb, er der ikke mere, som du skal foretage dig som webshop i denne kontekst. ViaBill står fuldt inde for kreditrisikoen for den givne kunde, så du har intet at skulle bekymre dig om, udover at få sendt ordren afsted. ViaBill kræver desuden heller ikke meget tid for den enkelte kunde at blive godkendt til, så du skal heller ikke frygte at miste potentielle salg på, at hver eneste kunde skal godkendes til at købe på kredit. Det tager sjældent mere end 10 minutter.

ViaBill forstår desuden, at brugervenlighed er ekstremt vigtig. Derfor kan du nemt integrere ViaBill til din webshop, da ViaBill kan integreres til mere end 30 forskellige platforme såsom Shopify, Prestashop, WooCommerce og Magento. Hvis du ikke benytter en af de mange platforme til netop din webshop, er ViaBill nem at komme i kontakt med, så håbet om køb på afbetaling til din butik er ikke tabt, blot fordi du har en mindre populær platform. Det tager typisk under 24 timer at få integreret ViaBill til din webshop.

En eneste ting, som man skal være afklaret med, inden man får ViaBill til sin webshop, er, at man skal være bevidst om, at ViaBills logo vil være på hvert eneste produkt, som du sælger, samt selvfølgelig ved kassen, når dine kunder går til betaling. Denne konstante tilstedeværelse hjælper med at gøre dine kunder opmærksomme på, at de sagtens kan købe nu og betale senere, men det kræver for nogle en smule tilvænning.

Hvad er ViaBill?

Helt kort og godt er ViaBill en service, som webshops kan bruge til at gøre betaling af produkter nemmere for deres kunder. Der er et hav af ViaBill-shops, som det kan læses længere oppe i denne artikel. Disse ViaBill-shops er ganske enkelt onlinebutikker og forretninger, som har stiftet samarbejde med ViaBill for at gøre det nemmere for deres kunder at betale for produkterne hurtigere. Altså kan kunderne få de produkter, som de gerne vil have, hurtigere, og samtidig kan de forskellige ViaBill-forretninger få flere penge i kassen.

ViaBill er en type firma, som kaldes et udlånsfirma, da det ganske enkelt er et firma, som betaler en given onlinebutik på dine vegne. Så betaler du langsomt dette beløb af til ViaBill. Det givne beløb betales typisk henover fire måneder og deles ganske enkelt op i fire lige store bidder. Du betaler ikke renter eller gebyrer af dette beløb, så hvis du eksempelvis har købt noget for 1.500 kroner, har du altså kun betalt 1.500 kroner, når de fire måneder er gået.

ViaBill hører ind under en større kategori af virksomheder, som kaldes ”fintech-virksomheder”. Fintech er en sammentrækning af de engelske ord ”finance” og ”technology”, altså finans og teknologi på dansk. En fintech-virksomhed arbejder ganske enkelt online med penge. Udlånsfirmaer er en af de mest kendte typer fintech-virksomhed. Fintech er en relativt ny branche, og derfor er det også vigtigt, at du er bevidst om, at lovgivningen omkring ViaBill kan være meget vag. Dette kan du læse mere om længere oppe i denne artikel under ”Shops med ViaBill vinder fodfæste”-afsnittet.

ViaBill er selvfølgelig ikke den eneste (eller første) af sin slags. Dog er ViaBill nok det største udlånsfirma i Danmark med sine over 5.500 webshops, som de samarbejder med. Selvom det selvfølgelig er muligt at benytte ViaBill til mange forskellige shops, er det i sin essens et firma, som står for kredit. Tidligere var dette ganske enkelt noget, den enkelte, fysiske butik stod for, men med ViaBill har både shop og kunde bedre sikkerhed ved kreditbetaling.

Som nævnt længere oppe i denne artikel, så betaler ViaBill ganske enkelt din regning, når du køber for samlet 2.000 kroner blandt ViaBill-shops. Det er dog også muligt at shoppe for mere end 2.000 kroner med ViaBill. Ønsker du at shoppe for mere end 2.000 kroner hos ViaBill shops, skal du opgradere din ViaBill-konto, som du kan læse mere om længere nede i denne artikel.

Hvem er ViaBill?

Selvom man måske tænker, at så stort et firma må være startet uden for landets grænser, så er ViaBill faktisk et dansk selskab. ViaBill blev stiftet i 2014 i Aarhus. I løbet af de sidste seks år har den lille virksomhed vokset sig meget stor, og et lille hold på blot fem mennesker er nu blevet til indtil flere teams på over 50 mennesker.

I 2017 indtog ViaBill endda Norge. Sidenhen har ViaBill også udvidet til andre lande, men Norge var det første land, der kunne nyde godt af dette firma og dets moderne løsninger til betaling af onlinekøb. I 2019 udvidede ViaBill så videre til USA med kontor i New York. Siden da er det kun gået opad for det lille firma, der startede i Aarhus tilbage i 2014. I skrivende stund opererer ViaBill i Danmark, Spanien og USA.

ViaBill kører på seks overordnede principper, nemlig følgende:

 • Loyalitet og forpligtelse til kunder
 • Teamwork
 • Mod
 • Lederskab
 • Venskabelige omgivelser
 • Det store billede

Loyalitet og forpligtelse til ViaBills kunder skal selvfølgelig til for at vise nye og gamle kunder, at ViaBill er her for at hjælpe. Med et halvt hundrede ansatte er teamwork et nøgleord til at få sat gang i arbejdet. Mod skal der til for at skabe nogle få og små fejlslag, så ViaBill til gengæld kan vokse sig større på mere sikkert grundlag. Med ordentligt lederskab kan ViaBills ansatte få en følelse af, at de arbejder på en god arbejdsplads, hvilket venskabelige omgivelser ligeledes støtter op om. Slutteligt fokuserer ViaBill og deres ansatte på ikke at miste fornemmelsen for det store billede, så de sammen kan drømme og realisere drømme om vækst og forbedringer.

Det er meget vigtigt for ViaBill som virksomhed at vise deres kunder og potentielle kunder, at de har styr på deres arbejde. Disse seks principper mener ViaBill selv kan gøre dem i stand til bedst at skabe trygge rammer for deres ansatte og en professionel og sikker handel for deres kunder. Ved at være loyale over for deres kunder og skabe en sund arbejdsplads, der belønner innovation og gåpåmod, mener ViaBill selv, at de kan skabe det bedst mulige firma for alle.

Et skjult, syvende princip kan tænkes at være gennemsigtighed. Når man opererer inden for handel, er det yderst vigtigt, at ens kunder nemt kan se og forstå, hvor deres penge bliver brugt. Dette gør ViaBill også en ære ud af at opretholde. Ligeledes gør ViaBill det nemt at komme i kontakt med dem, hvilket du kan gøre på deres hjemmeside.

Hvordan tjener ViaBill penge?

ViaBill har indtil flere aftaler med mange forskellige shops, men ViaBill selv kræver ikke renter, når du låner penge hos dem. Derfor kan spørgsmålet ”Hvordan tjener ViaBill egentlig penge?” nemt opstå hos ViaBill-kunder. Det har desværre tidligere været i nyhederne, at ViaBill har udsat deres kunder for skjulte gebyrer, som DR.dk kunne fortælle i 2018. Heldigvis har ViaBill siden da ændret retning, og disse gebyrer eksisterer selvfølgelig ikke længere, da Sø- og Handelsretten bestemte, at dette var i strid med loven. Dog var dette selvfølgelig en måde, hvorpå ViaBill tjente lidt ekstra ind til at få forretningen til at køre rundt.

Ligeledes er det også fuldstændig gratis at oprette sig som kunde hos ViaBill og nyde godt af de forskellige kampagner og rabatter, som ViaBill tilbyder sine kunder. Det eneste, som du skal betale, er din kredit. Dette tjener ViaBill altså heller ikke penge på, når du gerne vil shoppe hos ViaBill-butikker.

Den hovedsagelige indtjening for ViaBill er at finde i deres samarbejder med alle de forskellige butikker. Du kan læse mere om, hvordan ViaBill samarbejder med shops og butikker længere oppe i denne artikel. Helt kort og godt pålægger ViaBill nemlig deres samarbejdspartnere – altså butikkerne – et transaktionsgebyr. Dette transaktionsgebyr er kun på 0,75 %, men når nu ViaBill har så mange webshops at samarbejde med, kan mange bække små jo gøre en stor å.

Gebyret pålægges ganske enkelt hver eneste transaktion, så selvom den enkelte butik går glip af 0,75 % af indtjeningen, kan de potentielt tjene meget mere, da flere mennesker jo kan købe deres produkter på kredit. Når der kan foretages indtil flere transaktioner på hver enkel ViaBill-shop per uge, kan det jo lige pludselig blive til en høj indtjening.

En anden måde, hvorpå ViaBill tjener penge, er en type gebyr, som pålægges ved større kreditbeløb. Som nævnt er det fuldstændig gratis at købe hos ViaBill-shops op til 2.000 kroner. Men overstiger du dette beløb, vil der blive pålagt et månedligt gebyr. Dette gebyr pålægges selvfølgelig ikke din ViaBill-konto, uden at du får besked. Faktisk er det slet ikke muligt at shoppe for mere end 2.000 kroner i ViaBill-butikker, da dette gebyr skal godkendes i forbindelse med en opgradering af din ViaBill-konto.

Med dette månedlige gebyr til højere kreditbeløb for ViaBill-kunder samt gebyret, som pålægges hver enkelt transaktion hos ViaBill-shops, kan ViaBill altså fint tjene til dagen og vejen.

Betal med ViaBill, når du vil købe tøj online

ViaBill er særligt populært til online-tøjbutikker, som nok er åbenlyst ud fra den omfattende oversigt over ViaBill-shops længere oppe i denne artikel. Hvad angår ViaBills popularitet hos onlinetøjbutikker, kan det sagtens skyldes deres maksimale, gratis kreditbeløb. Med ViaBill kan du, som nævnt, shoppe helt gratis for op til 2.000 kroner. Dette beløb passer rigtig godt til mange forskellige modevarer, men kan være en lidt mærkelig størrelse til andre typer produkter.

For eksempel til elektronik kan 2.000 kroner jo ikke række langt, medmindre der er tale om en særligt billig computer eller mobiltelefon. Og som bekendt vil det også koste i gebyrer at få et højere kreditbeløb hos ViaBill, som mange måske vil foretrække ikke at skulle betale til. I den modsatte ende af dette spektrum er billige varer såsom diverse produkter fra en ViaBill-butik som Coolshop og madvarer fra eksempelvis Hungry.dk. Disse produkter (og madvarer) virker næsten fjollede at købe på kredit, da de sjældent overstiger 200 kroner. Med hyppigere køb med ViaBill kan det selvfølgelig stadig være en mulighed at benytte ViaBill til disse forretninger.

Derfor ligger tøj, sko og så videre perfekt til ViaBill-kunder, der gerne vil købe et par stykker tøj, et eller to par sko eller måske blot en enkelt, dyr beklædningsgenstand. Dette scenarie er selvfølgelig specifikt til nye ViaBill-kunder. For længerevarende kunder hos ViaBill kan det som oftest betale sig særligt at shoppe tøj med ViaBill, fordi der er masser af kampagner og rabatter at nyde godt af, hvis du har Mit ViaBill, den særlige ViaBill-konto.

Med ViaBill får du desuden en fin oversigt over mere end 40 af de mest populære webshops, som forhandler tøj og mode i Danmark. Disse ViaBill-butikker varierer selvfølgelig over flere forskellige design og prisniveauer. Der er desuden rigeligt at vælge imellem til både mænd, kvinder og unisex, hvad angår stilarter. Med det store udvalg af ViaBill-shops er der altså rigeligt både i kvalitet og kvantitet til den glade shopper og den kræsne shopper.

Dog skal man også være bevidst om, at visse prisniveauer ikke vil kunne shoppes for det gratis kreditbeløb. Selvom 2.000 kroner hos ViaBill kan række langt, når det kommer til tøj og mode, vil det ikke kunne strækkes til eksempelvis designer-håndtasker.

Hvor kan man betale med ViaBill?

Som nævnt længere oppe i denne artikel, er der over 5.500 forskellige webshops, hvor du kan bruge ViaBill som betalingsmetode. Dette bliver til rundt regnet halvdelen af alle de onlineshops, som du kan finde i Danmark. Derfor kan ViaBill nemt tænkes at være den største udbyder af kreditaftaler i Danmark.

Selvom udvalget uden for Danmark er mindre, er der dog stadig et beskedent udvalg for ViaBills norske og amerikanske kunder. Dog har ViaBill store fremtidsdrømme, og de arbejder sig hen imod at blive et fast inventar på op mod halvdelen af alle webshops i USA og de andre lande, som de gerne vil operere i. På denne måde bliver det at købe på kredit altså til en verdensomspændende betalingsmetode.

Hvordan kommer jeg ud af ViaBill?

Selvom ViaBill kan være en lettelse for mange, kan det ligeledes være en tung vægt på andres skuldre. Ligegyldigt hvor stærkt du brænder for at blive fri af din kredit hos ViaBill, er der kun én vej frem, og det er ganske enkelt at få betalt din kredit af. Heldigvis gøres dette helt af sig selv henover de fire måneder, som det tager at betale din kredit af. Du behøver derfor teknisk set ikke gøre noget, hvis du gerne vil af med din ViaBill-kredit, da betalingen foretages automatisk. Fire måneder efter, at du har indgået aftalen, vil den altså være ude af verden igen.

Vil du gerne ud af din ViaBill-kreditaftale hurtigere? Du har også mulighed for at betale et restbeløb af. Dette kan du gøre manuelt på din Mit ViaBill-side. Siden pengene jo allerede er betalt til den givne ViaBill-shop, er det nemt for ViaBill at gøre det muligt for dig blot at betale eventuelle restbeløb af. Dette gøres via indbetalingsfunktionen, som du kan finde under din profilsektion i Mit ViaBill.

Du skal her bemærke, at hvis man vil helt af med sin ViaBill-konto, så har man ikke længere mulighed for at nyde godt af de særlige kampagner og eksklusive rabatter, som ViaBill-shops og onlinebutikker tilbyder ViaBill-kunder. Du skal derfor være afklaret med, at du ikke længere vil have adgang til disse rabatter og kampagner, når du lukker din ViaBill-konto ned.

ViaBill og fortrydelsesret

Har du kun lige foretaget et køb med ViaBill hos en af de mange ViaBill-shops, men du har fortrudt købet? Du har almindelig fortrydelsesret uanset køb, og du behøver ikke give nogen begrundelse inden for de første syv dage. Ved fortrydelse af køb hos en ViaBill-butik skal du selvfølgelig returnere varen (hvis den altså er afsendt), og du skal informere både ViaBill og den givne webshop om, at du fortryder købet. Du kan sende besked om din fortrydelse via eksempelvis e-mail eller brev.

Du har også fortrydelsesret, hvad angår en kreditaftale direkte med ViaBill. Hvis du ikke har shoppet hos en af de mange ViaBill-shops, men i stedet har kreeret en bruger direkte på ViaBills hjemmeside, har du hele 14 dages fortrydelsesret. Ligesom med fortrydelsesret i forbindelse med køb hos en eller flere ViaBill-butikker skal du underrette ViaBill om din fortrydelse.

Hvordan betaler man ViaBill tilbage?

Så nu har vi altså fået etableret, at den eneste måde at komme ud af ViaBill er at betale sin gæld til ViaBill af. Så hvordan gøres dette? For langt de fleste brugere hos ViaBill er det en meget ligetil proces, som man faktisk kan sætte fint op i punkter:

 • Du vælger at betale med ViaBill hos en ViaBill-shop
 • Du udfylder de nødvendige informationer (e-mail, telefonnummer og så videre)
 • Du får tilsendt en mail til godkendelse af betalingen og oprettelsen af Mit ViaBill
 • Du betaler (som udgangspunkt) beløbet af henover fire måneder via betalingskort.

Denne proces sker dog helt automatisk, når du får oprettet din ViaBill-konto ved første ViaBill-køb. Du behøver derfor som udgangspunkt ikke at gøre noget, hvis du har sat en betalingsservice op til at betale dit kreditbeløb tilbage til ViaBill. Dog er det selvfølgelig muligt for dig at justere, hvor ofte eller hvor meget du vil betale tilbage. Der er dog altid et absolut minimum, når det kommer til køb på afbetaling, og dette minimum skal betales tilbage til ViaBill til tiden.

Det skal også her bemærkes, at det førhen kunne betale sig at betale manuelt, da der ellers kunne pålægges et gebyr. Dog pålægger ViaBill ikke længere deres kunder gebyrer, når de handler i ViaBill-butikker og webshops, så udover et kontogebyr betaler man altså kun det egentlige kreditbeløb. Kontogebyret kan ses ligesom et gebyr fra banken, da det er pålagt den enkelte konto, og altså ikke selve kreditbeløbet.

Hvordan fungerer ViaBill?

Her vil vi gennemgå nogle af de mere tekniske regler for ViaBill. Disse regler kan alle findes i ViaBills forretningsbetingelser, som det altid er en god idé at læse igennem, inden du starter en kreditaftale eller lignende aftale, som har med dine penge at gøre. Det skal derfor også bemærkes, at aspekter af disse regler kan ændres løbende, som er ViaBills ret.

En vigtig regel, som man skal holde øje med som potentiel ViaBill-kunde, er ViaBills regel om renter. Som udgangspunkt skal du ikke betale renter, når du shopper hos de mange ViaBill-butikker. Dog kan der opstå renter på én meget vigtig måde, og det er, hvis du ikke betaler til tiden. Køb på afbetaling fungerer kun, hvis man rent faktisk afbetaler sine køb, og derfor har ViaBill loven på sin side, hvis de opkræver renter i forbindelse med forsinket betaling.

Det er til enhver tid muligt for dig at tage kontakt til ViaBill, hvis du mener, at de har opkrævet renter, gebyrer eller større summer på et forkert grundlag.

Hvordan får man ViaBill?

Man får ganske enkelt mulighed for at benytte ViaBill som betalingsmetode ved at stifte en kreditaftale med ViaBill. Du kan enten stifte en aftale med ViaBill på deres egen hjemmeside eller ved at benytte ViaBill som betalingsmetode hos en af deres mange online-shops og butikker. ViaBill er som udgangspunkt gratis at oprette, men mod betaling kan man få et større kreditbeløb at købe for. Hvis du kommer i tvivl, har ViaBill flere måder, hvorpå du kan komme i kontakt med dem.

Hvis du vil shoppe for under 2.000 kroner i én omgang, koster det ikke noget at få ViaBill til at shoppe i mere end 5.500 butikker. Er du blevet forelsket i et eller flere produkter, som for sig eller tilsammen koster mere end 2.000 kroner, skal du dog betale et månedligt gebyr, hvis du gerne vil have ViaBill. Så har du til gengæld også frit slag blandt alle de mange ViaBill-shops. Du kan altså sagtens benytte ViaBill i flere af de shops, som har ViaBill som betalingsmulighed.

ViaBill er desuden nemt at støde på online, da det menes, at ViaBill er en alternativ betalingsmetode for op mod halvdelen af alle danske onlineshops og butikker. Hvis du dog ikke gider søge igennem alle de danske webshops for at finde ViaBill, kan du også gå direkte til deres hjemmeside og lave en bruger. Det kræver selvfølgelig et gyldigt betalingskort (MasterCard, Visa eller Visa Dankort) og dine grundlæggende informationer. Vær desuden opmærksom på, at du kan få problemer med at få ViaBill, hvis du står registreret i RKI.

Hvor meget skylder jeg ViaBill?

Hvis du er i tvivl om, hvor meget du skylder ViaBill, kan du altid se det fulde beløb ved at logge ind på deres hjemmeside. Hvis du skylder ViaBill penge, så har du allerede en bruger. Som så mange andre, lignende websites med login er det meget ligetil med et brugernavn og et kodeord. Har du glemt dit kodeord, kan du få det tilsendt med e-mail.

Hvis du ofte benytter ViaBill hos forskellige onlineshops, kan det måske betale sig at få styr på sin ViaBill-konto. En ViaBill-konto er ganske enkelt ligesom en almindelig bankkonto, hvor du kan sætte penge ind. Disse penge kan du så bruge, som du har lyst til. Vær dog opmærksom på, at gebyrer og andre omkostninger kan forekomme. Det er derfor altid smart, at du læser betingelserne grundigt igennem, så du kan sikre dig den nemmest mulige betalingsmetode til din onlineshopping.  Din ViaBill-konto kaldes Mit ViaBill, og du får ganske enkelt oprettet Mit ViaBill, når du foretager dit allerførste køb med ViaBill.

Når du først opretter din egen ViaBill-konto, vil du blive bedt om at give de almindelige kontaktoplysninger, altså e-mail og nummeret til din mobiltelefon. Disse bruges hovedsageligt til at kontakte dig i forbindelse med særlige rabatter, kampagner og selvfølgelig vigtig information om din Mit ViaBill. Du skal selvfølgelig også give et betalingskortnummer. ViaBill tager imod følgende betalingskort: Visa, MasterCard og Visa Dankort. Det er dette betalingskort, som du så tilbagebetaler dit kreditbeløb til ViaBill med, så vær sikker på, at du vælger det rigtige kort.

Hvis du ikke betaler, hvad du skylder, rettidigt, vil beløbet blive trukket via Betalingsservice. Det er vigtigt, at du betaler det, som du skylder, til tiden, for ellers kan ViaBill tilskrive renter eller gebyrer på beløbet. Ligeledes skal du være opmærksom på, hvis dit betalingskort for eksempel bliver for gammelt eller spærret, så kan en betaling ikke gå igennem. ViaBill kan jo ikke vide, hvorfor du ikke kan betale, så i dette tilfælde vil der ligeledes forekomme renter eller gebyrer.

Langt de fleste kunder hos ViaBill vil dog sjældent skylde mere end 2.000 kroner. Du skal nemlig, som før nævnt, ansøge om at kunne låne mere end 2.000 kroner, og alle kreditbeløb under 2.000 kroner er rente- og gebyrfrie. Hvis du ikke har ændret i din plan over betalinger, vil du altså være fri af din kredit inden for fire måneder. Hvis du kommer i tvivl om din betaling til ViaBill, kan du altid tage kontakt med dem over mail eller telefon.

Hvordan får man udbetalt penge fra ViaBill?

Helt kort og godt er det ikke muligt at få udbetalt sit kreditbeløb fra ViaBill. Ens kreditbeløb er ganske enkelt det beløb, som man låner af ViaBill til at shoppe for. Som udgangspunkt er dette kreditbeløb på 2.000 kroner, men som nævnt kan kreditbeløbet hæves mod betaling af et gebyr. Hvis man blot benytter beløbet til ét køb, er ens kreditbeløb selvfølgelig på præcis det, som man ellers ville have betalt for produktet i den givne ViaBill-webshop. Dette beløb kan altså ikke udbetales, da det er noget, som man skylder.

Med ViaBill er det som nævnt muligt at sætte penge direkte ind på en dertil lavet konto. Fra denne konto kan du altså så bruge pengene i webshops, som tilbyder ViaBill som betalingsmetode. Disse penge kaldes et kreditbeløb, da det ganske enkelt er et beløb, som du kan bruge til at købe på kredit. Når du handler hos ViaBill-shops, bliver det altså dejligt nemt, da du allerede ”har penge på kontoen”.

Du skal her bemærke, at din konto vil blive pålagt et kontogebyr, første gang du tager Mit ViaBill i brug. Størrelsen af dette kontogebyr svinger alt efter størrelsen på kreditbeløbet. Du kan se dit individuelle kontogebyr i din kreditaftale med ViaBill. Det er dog vigtigt, at du læser betingelserne for denne ViaBill-konto, kaldet Mit ViaBill, inden du går i gang med at shoppe hos ViaBill-butikker. Så er du sikker på, at du ikke får nogen uheldige overraskelser senere hen.

Hvis du har sat et beløb ind på din ViaBill-konto, har du altså dette beløb at shoppe for. Ifølge de forretningsbetingelser, som ViaBill benytter sig af, kan dette beløb heller ikke hæves igen, når det er sat ind på din ViaBill-konto. Vær derfor meget opmærksom på, hvor meget du sætter ind på Mit ViaBill, så du er sikker på, at du kun bruger de penge i ViaBill-shops, som du har lyst til at bruge.

Ved fejlkøb kan du få sat pengene, som du brugte, tilbage på din ViaBill-konto. Disse penge vil dog blive stående der, indtil du finder noget nyt at købe, og du kan heller ikke hæve disse penge fra Mit ViaBill. Hvis du er bagud med dine afbetalinger af dit kreditbeløb, skal du også være opmærksom på, at ViaBill vil trække de penge, som du har stående på Mit ViaBill først. Hvis du har problemer med at få styr på al denne information om ViaBill, er de nemme at tage kontakt til via deres hjemmeside.